Prosize kapsule

M@N lifestyle savet – Produžite život svom brijaču!

Brijanje samo po sebi oblast je za koju se može vezati veliki broj tema – kako se pravilno brijati, kako izbeći iritaciju kože, koliko često se brijati, nega lica i raznih tipova kože… ali u doba svetske ekonomske krize, nekako nam se najprigodnije učinilo Sagu o brijanju započeti pričom o štednji. Zato, evo par saveta kako biste produžili život svog brijača i bar na tome uštedeli dinar ili dva…

Za početak – pripremite svoje lice za brijanje.

Pre svega, iako ste to verovatno već videli kod brica, obložite svoje lice toplim peškirom koji će opustiti vašu bradu i time poštedeti oštricu brijača dodatnih napora. Dalje, uložite nešto više novca u pribor za brijanje – u penu, kremu i četku kojom ih nanosite. Možda ćete potrošiti više novca na njih, ali će vam se isplatiti na duže staze. Iako mnogi četku smatraju nepotrebnom, malo njih zna da nanošenjem pene četkom, pena duže traje, nanosite je manje, a pokrivenost lica je stopostotna.

Čistite brijač tokom brijanja.

Potrudite se da oštricu žileta i sam žilet što češće ispirate pod mlazom tople vode tokom samog brijanja. Time umanjujete tupljenje oštrice, oslobađajući je od taloga (pene, dlaka i prljavštine). Bitno je napomenuti, pri tome, da vodom isperete i prednju i zadnju stranu brijača.

Očistite i osušite žilet.

Nakon svakog brijanja obavezno očistite i osušite oštricu brijača. Prvo je dobro isperite toplom vodom. Međutim, ako je nakon toga ne osušite peškirom i bar na minut ne potopite u šoljicu alkohola, logično je da će žilet oksidirati i time, već nakon par brijanja, postati neupotrebljiv. Naravno, možete se poslužiti i fenom.

Držite žilet dalje od vlage.

U zavisnosti od toga gde se brijete – pod tušem, ili nad lavaboom, zavisiće i gde ćete odlagati vaš pribor za brijanje. U prvom slučaju trebalo bi dalje od tuša, kako bi oštrica bila zaštićena od vode, ali ipak na dohvat ruke. U drugom slučaju, opet na dohvat ruke, ali na bezbednoj udaljenosti od opasnosti da završi u lavabou tokom umivanja. U oba slučaja – daleko od vode!

Sledeći nekoliko prethodnih saveta, možda nećete uštedeti mnogo, ali danas i samo jedan bačeni dinar prevelik je luksuz. Zato, bolje uštedite – trebaće!

©muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.