Prosize kapsule

Dosije – papučar!

Iako produkti domaće muzičke scene i nemaju nekog dubljeg oplemenjujućeg značaja po vašu svest i savest, njihov komercijalo-površni aspekt ponekad može biti koristan. Naročito za razumevanje svakodnevne problematike muško-ženskih odnosa.. Eto, na primer, koliko Vas se prepoznalo u stihovima beogradskog repera Ajs Nigrutina – A bio sam reper, direktno iz geta. Sad idem na pijac i papuče šetam! Životna priča, nema šta (jer rep i jeste priča o životu), a mi se u nastavku služimo njenim stihovima otvarajući dosije- PAPUČAR..

Tumačeći ideje smernice gospodina Nigrutina došli smo do sledećeg opisa ove, među muškim rodom, veoma omražene kategorije – Onaj koji s ortacima više ne praktikuje pivo, sony, izlaske u grad, povremeni fudbal, šeta džukca nakon što pripremi sve obroke, a za svaki peti koji pripremi ona kaže da je NEVEROVATAN, iako je to tek viršla sa senfom.. U prevodu – lik koji je bio cool dok nije pronašao ženu svog života.

Iako se u ostatku muškog sveta koji još uvek ide bos, u japankama ili patikama, primerak papučara smatra sramnim, i imena muškarac nedostojnim, na kraju najveći procenat njih papuče ipak navuče. Od sudbine se ne može pobeći, ali se na nju može navići..

Zato, hajde da dosije Papučar čitamo između redova. Umesto naziva Papučar, moglo bi se reći da ste Džentlmen koji nije otišao u grad sa društvom jer ste rađe ostali kraj svoje voljene da uz čaj od nane (koji ste, naravno, Vi pripremili) još jednom odgledate poslednju epizodu Sex i Grada. Umesto da pročitamo – ne možete na sony, jer vam ne da ona.. proćitaćemo- ne želite na sony, jer želite da se ujutru probudite kraj nje kad krene na posao, a ne ispratite je- ležući kraj nje. I za kraj – doručak, ručak, večera samo su mali deo ulaganja u ono što će vam se nakon tih obroka vratiti..

Kao i u svemu vezanom za biće zvano ŽENA, i ovde postoji trik. Sve ovo je opravdano ako je ona, zaista, ona prava. Ulaganje i žrtvovanje sa žigom papučara na čelu, isplatiće vam se stostruko, jer vi najbolje znate da je ona vredna svakog vašeg truda. Međutim, ako nije tako, u opasnosti ste da od džentlmena postanete rob, i to ne u onom erotskom smislu.

U kojoj ste opciji od ove dve kazaće vam se samo. Ako je u pitanju žena kojoj je stalo do vas, koliko i vama do nje, neće dopustiti da vam se krzno na papuči izliže, već će se ponekad potruditi da Vaš karo dizajn u društvu zasija u najboljem izdanju. Kada se to desi, budite ponosni na sebe, jer znajte da ste ostvarili ono čemu mnogi muškarci (ako ne i svi) u stvari streme – pronašli ste nekoga za koga vredi biti papučar!

Međutim, ako se vaša pauča izliže od ulizivanja, a ona i dalje nastavi da vas gazi, znajte da je vreme da se prezujete! Naš savet je u meri – žena voli džentlmena koliko i grubijana. Pronađite sredinu i imaćete je za ceo život! Vaš ideal su – NAZUVAČE!

Slični tekstovi

Comments are closed.