Prosize kapsule

Prvi sastanak

Nakon vremena koje ste proveli sami ili oporavljajući se od veze, vreme je da krenete dalje. Već neko vreme ste sami i postajete usamljeni. Želite da upoznate nove ljude, da se povežete i ponovo počnete da izlazite. Pitate se kako? Kako pored posla, ubrzanog života i obaveza odvojiti vreme da bi se upoznale nove osobe? Kako započeti razgovor? Šta reći? Da li ću joj/mu se svideti? Šta ako me odbije?

Za početak, prestanite da razmišljate i izađite iz kuće. Upoznati nekog novog nije tako teško kao što se čini. Setite se omiljenog hobija ili nečega što volite da radite. Potražite u svojoj blizini kurs plesa, slikanja, yoge… Izađite na koncert, u klub ili kafić sa prijateljima. Nabacite osmeh i budite među ljudima.

Kada ste napravili ovaj prvi korak i upoznali ste nekoga ko vam se dopada, sledi poziv na sastanak. Svaki sastanak je izazov. Nekada se očekivalo od muškarca da bude taj koji će napraviti prvi korak. Na svu sreću, vremena se menjaju u korist ravnopravnosti, te je sasvim u redu da žena bude ta koja ugovara izlazak. Bilo kog da ste pola, prirodno je da u takvoj situaciji budete nervozni ili da imate tremu.

Da biste olakšali sebi, prvi put pozovite osobu koja vam se sviđa na sedeljku na kojoj će biti i vaši prijatelji. Možete da kažete: „Izlazim sa prijateljima u jedan sjajan klub, bilo bi mi zadovoljstvo ako želiš da pođeš sa nama…“ Zainteresovana osoba će vam se sasvim sigurno pridružiti, a zatim pustite da spontanost radi za vas. Ako stvari krenu po planu, sledeći izlazak može biti romantična večera za dvoje.

Bilo da ste u društvu ili u paru, važno je da ostavite dobar utisak. Obzirom da je izgled ono što prvo vidimo, pobrinite se da budete čisti i pozitivni. Ovo ne znači da izgubite svoj stil oblačenja i ponašanja. Ne pretvarajte se da ste nešto što niste. To samo znači da je važno da povedete računa o higijeni i manirima.

Pre svega, poštujte osobu sa kojom ste izašli, jednako kao što ćete tražiti da ona vas poštuje.

Ne tražite od osobe da radi nešto što ne želi.

Isplanirajte šta ćete raditi za vreme izlaska, ali ostavite mesta za spontanost. Bolje je da isplanirate vreme, nego da pola sastanka provedete dogovarajući se oko izbora restorana, bioskopa, filma, mesta za šetnju itd.

Trudite se da ne mislite da ste u stanju da čitate misli i da „znate“ šta druga osoba želi. Umesto toga postavite pitanja o svemu što vas zanima i što biste želeli da znate. Otvoreni razgovori su pravi način da kvalitetno upoznate osobu.

Ako vam je prijatno, verovatno ćete osetiti da želite da idete dalje. Pomisao na poljubac može da vas uznemiri. Često, i pre nego izađemo, razmišljamo o tome kada je pravi trenutak da poljubimo drugu osobu? Da li će poljubac biti dobar? Šta ako ispadnemo smešni i smotani? … Opustite se. Duboko dišite. Nasmejte se. Gledajte osobu u oči i osetite ili pitajte da li želi isto što i vi. Ne budite agresivni.

Na svakom sastanku važno je da imate samopouzdanja, da poštujete svoje i tuđe granice. Na taj način stvorićete atmosferu poverenja, lakoće, spontanosti i otvorenosti.

Slični tekstovi

1 komentar on “Prvi sastanak

  1. Pingback: Devojke koje ne biste poželeli na prvom sastanku | Muški magazin - M@N!