Prosize kapsule

WoM@N! of the week – Monica Belluci

Ova italijanska glumica, iako već na sredini četvrte decenije, sinonim je ženske senzualnosti, seksualnosti, a pre svega lepote – i to ne američke. U biografiji glumice koja je počela devedesetih niz je uspešnih blokbastera kojima je pokazala da ume i da glumi, mada daleko od toga da je svoje prirodno lepe crte lica skrivala feredžom.

Biografija

Monica Anna Maria Bellucci, rođena je 30. septembra 1964. u Peruđi, naravno, u Italiji. Kao mala sanjala je da će jednog dana postati uspešan advokat, ali već tokom srednje škole krenula je putevima modnih pista. Međutim, karijera modela je kratko zadržala njena interesovanja i ponovo se vraća snovima o advokaturi. Nešto ušteđevine što je sačuvala iz sveta mode uložila je u studije na Višoj pravnoj školi, ali je na kraju ipak pobedu odnela modna industrija. Od tada ona postaje njen život. .

Pred kraj osamdesetih, kada se u okviru prestižne modne agencije Elite Model Management formirala kao jedno od neizostavnih imena svake nedelje mode u Milanu, odlučuje da se oproba i kao glumica. U početku su to bile manje, sporedne uloge u filmovima i serijama snimanim za italijansko tržište, ali kako su njenog glumačkog talenta svi postajali svesni, tako je pitanje prvih velikih uloga, u stvari bilo samo pitanje vremena.

lete joj, lete..Karijera

Prva uloga, koja je bila dokaz one da se naporan rad uvek isplati, usledila je 1992. u filmu Brama Stokera – Drakula.  U filmu je, sa ulogom treće Drakuline neveste, bila deo ekipe koju su činila mnoga poznata imena – Vinona Rajder, Geri Oldmen, Entoni Hopkins.. Nakon prvenca, tokom devedesetih se pojavljivala u niz drugih filmova i uloga, koje su nailazile na različite ocene publike i kritike.

Ovi filmovi načinili su od nje zvezdu u nastanku, ali kako su uglavnom bili evropske produkcije, van granica Evrope još uvek je bila nepoznata. Sve se to menja sa presudnom ulogom u filmu Malena koji je od nju stvorio globalnu zvezdu, ali i doveo pred brojne muške oči kao pravo osveženje u svetu platinastih lepotica klišeirane lepote.  Jednom rečju, bio je to pogodak koji je i ovenčan nominacijom za prestižnu nagradu Zlatni globus.

monica bellucciUsledile su uloge u filmovima kao što su Brotherhood of the Wolf i Irreversible, ali kao vrhunac dolaze uloge u drugom i trećem delu triologije Matrix, gde uz kolegu iz Drakule, Kijanu Rivsa igra Persefonu. Pojavljuje se i u ostvarenju Mela Gibsona Muke Isusove, kao i u još par manjih uloga i filmova koji nisu tako dobro prošli kod kritičara.

Za narednu godinu planira još nekoliko filmova kojim će dokazati, da iako već dobro gazi četvrtu deceniju još uvek ima šta da pokaže, ali i POKAŽE! Među tim filmovima su Apprentice sa Nikolas Kejdžom, kao i The Whistleblower i 1:30 train! Ne daj se Monika, ne daj se godinama..

Monika lično

Belučijeva je u srećnom braku sa glumcem Vinsentom Kaselom, kome je 2004. rodila i ćerku Devu, a ova italijanska lepotica za koju kažu da je nakon Sofije Loren najveći doprinos Italije filmu, ali i lepoti, jednom prilikom je izjavila – Lepota ne znači ništa. Lep muškarac u ushićenju me može držati tri sekunde. Ako nakon toga progovori, i ono što kaže zvuči glupo i nema nikakvog smisla, na njemu ništa od te lepote više neću videti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.