Prosize kapsule

M@N! lifestyle vodič – Brijanje (deo prvi)

Ovu prostu radnju uklanjanja dlaka sa našeg lica oštrim predmetom, među muškarcima poznatim kao žilet, izvodimo od trenutka kad nas smlati pubertet, i onako dobro spiče prvi hormonalni preobražaji. Neki bi rekli – kad od dečaka postajemo muškarci.. Iako sa brijanjem nastavljamo tokom celog života, iznenađujuće je koliko je tu nedorečenih odgovora i pitanja oko kojih se bar svaki treći muškarac dvoumi – svakodnevno brijanje, kada i kako se najbolje brijati, uz ili niz dlaku, za koji se brijač odlučiti, koji aftershave, kako izbeći iritacije kože… Na neka od njih već u prvom delu Priče o brijanju odgovara Vam Muški magazin, jer za M@N! ne postoje pitanja bez odgovora!

Svakodnevno brijanje – da ili ne?

Svakodnevno brijanje je za većinu muškaraca deo obavezne rutine, i kao takvo nezaobilazan je početak dana. Ipak, u svakodnevnom brijanju nema ničeg lošeg po vaše lice. Istina je da se pri tome skida gornji sloj kože, te lice s vremena na vreme treba odmoriti, ali nekih značajnijih posledica nema. Ipak, ako spadate u ovu kategoriju nabrijanih, ne bi bilo na odmet da svoj komplet za brijanje dopunite nekim od hranljivih losiona za posle brijanja, koji bi oporavio oštećenu kožu.

Kada je najbolje vreme za brijanje?

Drvosječe imaju jaču bradu...

Drvosječe imaju jaču bradu...

Univerzalan odgovor na ovo pitanje je – nakon tuširanja! Topla voda i para će opustiti vašu bradu i otvoriti pore, olakšavajući tako posao peni za brijanje. Za one sa jačom bradom ili one koji su se pomalo zapustili savetuje se da pre brijanja nekim piling sredstvom uklone mrtvu kožu i ćelije što će pospešiti efekat brijanja. Ako koristite neko od pomenutih sredstava obratite pažnju da li je u pitanju sredstvo koje se može koristiti svakog dana ili povremeno. kako god – topla voda i para su M@N! odgovor na ovo pitanje..

Uz ili niz dlaku?

Uvek niz! U suprotnom, pošto brijač zaseca dlaku, postoji mogućnost podvijanja dlake što vodi ka drugim komplikacijama, kao što su upale kože, bubuljice i urasle dlake. U svakom slučaju, ne treba vam nijedno od toga. M@N! savet je prvo niz, a zatim laganim pritiskom i kratkim potezima uz. Na taj način ćete izbeći svaku mogućnost za iritaciju kože.

Aftershave

Priroda vaše kože odrediće tip sredstva za posle brijanja. Ako imate masnu kožu potražite neki aftershave koji će kožu isušiti, ili u suprotnom, ako vam je koža suva, opredelite se za neki koji će je prehraniti. Iako je to uglavnom pitanje tipa kože, postoje neki sastojci u aftershavu koje bi trebalo izbegavati – kao što je alkohol. Umesto sredstva napravljenog na bazi alkohola, potražite ono u čijem su sastavu ulja, recimo ulje aloje.

Slični tekstovi

3 komentara na “M@N! lifestyle vodič – Brijanje (deo prvi)

Ostavite komentar