Prosize kapsule

Problematična kosa?

Problemi sa kožom i kosom mogu se javiti kod oba pola, kako kod žena tako i kod muškaraca. Najčešći problemi koji mogu da vam pokvare raspoloženje što se tiče kose su: MASNA KOŽA GLAVE, PERUT i u najgorem slučaju ALOPECIJA. Ali, ne brinite – svaki problem je rešiv!

Najčešće rešenje koje ćete dobiti od stručnjaka za kosu, odnosno frizera su brojni preparati, šamponi ili medicinska sredstva s kojima je sam frizer najčešće u talu, ali evo nekoliko prirodnih rešenja za sve muke koje vam neuredna i problematična kosa može prirediti, baš kad bi trebali da ostavite najbolji utisak. A znamo, da su dve stvari po kojima žene procenjuju naš karakter – cipele i KOSA!

MASNU KOŽU GLAVE i PERUT možete rešiti šamponima određenih firmi ili pak možete naći rešenje u  medicinskim šamponima koji su po meni delotvorniji. Možda će trebati malo više vremena za rešavanje problema, ali morate biti uporni. Međutim, isto tako kosu možete dovesti u red i sledećim biljnim preparatom, koji možete smućkati i sami.

Za njega su vam potrebni – kašičica ruzmarina, kašičica kamilice, kašičica koprive, 100ml vode i kašika jabukovog sirćeta. Pomešajte sve biljke, prelijte sirćetom i ostavite da odstoji desetak minuta. Kosu, zatim isperite preparatom uz blagu masažu kože glave. Važno je ne tretirati ovakav tip kose nikakvim sredstvima za sjaj i čvrstinu kose, kao što su pene, gelovi, vosak – jer i ova koju imate lošeg je kvaliteta, zašto biste u potpunosti ostali bez nje.

ALOPECIJA-Jedan od najtežih problema jeste upravo alopecija ili opadanje kose u pečatima,to se javlja uglavnom  usled velikog stresa,postoje mnogi losioni koji rešavaju ovaj problem a jedan od prirodnih lekova jeste beli luk! Upotrebljava se tako što presečete čen na pola i sokom iz njega mažete obolelo mesto 7 dana uzastopno, i sigurno rešavate problem!

Par dodatnih saveta

Za zdravu kosu važne su i masaže češljanjem,  jer se tako masira teme i podstiče cirkulacija. Kosa će biti meka i svilenkasta ako u nju frotirskim peškirom utrljamo 1,25 dl punomasnog mleka, ostavimo da deluje 15 minuta i zatim isperemo.

Umesto gela upotrebite – pivo! Umesto u grlo, prespite ga u bocu sa raspršivačem i nakon pranja poprskajte njime kosu. Mirisa se ne plašite, on će nestati čim se kosa osuši.

Vaš  lični frizer Predrag Lazareski

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Problematična kosa?

  1. Pingback: Kosa - problematična kosa, saveti za negu, moderne muške frizure za 2010. | Muški magazin - M@N!