Prosize kapsule

M@N! ikona stila – George Clooney

Nije svaki muškarac isti kao George Clooney. To je činjenica. Teško je preko noći postati takav šmeker za kakvog je on smatran širom planete. Ono što treba znati da je i on kao i mnogi drugi imao svojih modnih omaški dok nije pronašao stil koji mu najviše odgovora. Pokušajte, čitajući o ikonama stila, da saznate više o raznim načinima oblačenja i ljudima koji se smatraju profesionalcima u tom smislu. U svakom stilu postoji nešto što će se vama dopasti i što ćete moći da dodate ili eventualno promenite u svom dosadašnjem stilu oblačenja.

Zašto je on modna ikona?

U jednom trenutku izgledalo je da George Clooney  prati stil kasnih osamdesetih, ali onda se nešto neobično desilo devedesetih. Clooney  je odrastao i pokazao svetu kako muškarac treba da se obuče. Savršeno uglađena frizuru zamenila je bezveznu frizuru tipa- ‘’dečak iz susedstva ’’ . Njegova garderoba je postala jednobojnija, posebno nakon filma Ocean’s Eleven, snimljenog 2001. Od tog perioda on je je obnovio stari holuvudski look koji su uvek svi standardno volelili.Taj izgled podrazumevao je crna odela, koja se nose za vreme formalnih događaja. U casual varijantama ovakovog stila to su oduvek bile nezbežne sive i bele košulje.

Njegov najveći doprinos modi danas je vraćanje nazad nošenja odela kao glavnog modnog detalja. Mnogi muškarci su se već duži vremenski period osećali kao žrtve ideje da je jeans prikladan za svaku priliku. Može se slobodno reći da , zahvaljujući George Clooney-a, iznenada je postalo cool nositi odelo. Ovo je uspelo da se dogodi jer je Clooney započeo da ‘’fura’’ ovaj fazon odevanja u varijanti bez kravate, što pristaje muškarcu i čini ga da se oseća slobodno.

Takođe u značajnoj meri je doprineo njegov stav, pretvarati da se da nisi svestan svog šemekerskog izgleda, koji daje posebnu notu privlačnosti ovakvom stilu odevanja.

Oblačiti se kao Clooney

Ako na stranu stavimo klasičnu frizuru koju nosi Clooney ( za koju on kaže da je sam stilizuje), ono što najviše karakteriše njegovu garderobu je crna, bela i siva šema oblačenja i bele košulje koje se nose izričito bez kravate.

Da bi uspeli da ispratite Clooney style, pokušajte da nađete tamnija odela modernog kroja i da  to ukombinujete nekom otvorenom bojom košulje. Bilo bi poželjno da je to odelo sa tri reda kopčanja, zasečenim reverima, džepovima koji se nalaze u visini kukova i gde se na leđima nalazi prosek na centralnom delu. Pantalone bi po pravilu trebale biti bez nabora i manžetni. Ovakvo odelo daje moderan evropski izgled koje George Clooney uživa da prezentuje.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.