Prosize kapsule

M@N! Lifestyle vodič – brijanje (deo drugi)

Priču o brijanju nastavljamo odgovaranjem na neka nova, a ipak stara pitanja – na koja svaki M@N!ovac mora imati pravi odgovor.

Kako izbeći iritacije kože?

Najbitnije je ne brijati se uz dlaku (pogledajte prethodni tekst o brijanju). Dalje, OBAVEZNO je brijati se čistim i oštrim žiletom. Na ovaj način ćete izbeći prebrijavanje, a samim tim i moguće iritiranje kože. Ako koristite običan brijač, čistite oštricu u toku samog brijanja, a ako se služite električnim činite to pre i posle svakog brijanja. Savet nevezan za sam tehnički proces brijanja je da se umijete hladnom vodom nakon brijanja čime zatvarate pore lica i sprečavate dalje infekcije.

Brijači sa jednom ili više oštrica?

Sve to zavisi od vaše uvežbanosti i veštine baratanja brijačem. Brijači sa više oštrica, koji su danas standard pružaju mogućnost temeljnog brijanja, mada su to isto nudili i njihovi prethodnici. Razlika je jedino u tome što sa ovima sa jednim žiletom treba malo više strpljenja i veštine, ali efekat će biti jednak. Dodatno, stari tip brijača se bolje prilagođava konturama vašeg lica, tako da je na tom polju u prednosti nad svojim savremenim kolegama. Ipak, lakoća pri baratanju na strani je ovih drugih.

Tipovi kože i brijanje

Da li različiti tipovi kože zahtevaju razlišite pristupe u brijanju? Što se samog procesa tiče – ne. Ono na šta treba obratiti pažnju su sredstva koja koristite pri brijanju (pene, gelovi, losioni.. ). Muškarci sa masnom kožom trebali bi da biraju sredstva koja isušuju kožu i otvaraju pore, dakle ona u čijem sastavu ima alkohola. Vi sa suvom kožom, opredelite se za ona u kojima ima sastojaka kao što su biljna ulja, koja će prehraniti i obogatiti vašu kožu.

Da li morate koristiti penu za brijanje?

Ne. Tržište nudi širok spektar sredstava za brijanje – od pena preko krema do gelova, pa čak i sapuna za brijanje. Naš savet je da isprobate sve, kako biste utvrdili koji od preparata najviše odgovara vašim potrebama. Ali ako se zateknete u situaciji da u vašem kupatilu nema ničega od navedenog – slobodno se poslužite i običnim sapunom. Dokazano je da maslinovo ulje i drugi sastojci koji se mogu naći u običnom sapunu pružaju sasvim zadovoljavajuću alternativu svim prethodno navedenim preparatima.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.