Prosize kapsule

M@N! Love & Sex – Od Raja do kraja..

Prema rečima i iskustvima mnogih, presudni trenutak za svaku iole ozbiljniju vezu nastupa nakon neka tri meseca. Zašto baš ta tri… recimo da ćemo ovaj podatak uzeti kao aksiom, tj. – istinu u koju se ne sumnja, jer drugi odgovor baš i nemamo. Recimo da tada, prema onima koji tvrde isto, prestaje ta euforična zaljubljenost potpomognuta neprestanim golicanjem leptirića i prvi put realno sagledavamo vezu i onoga s kim smo. Nakon toga situacija se odvija u vidu čuvene Šekspirove “biti ili ne biti”, a radnja sa sve likovima poprima odlike drame čiji kraj može imati dva raspleta – happy end ili jednostavno kraj. Ponekad, nije loše na vreme otkriti simptome ovog drugog, i tako pre vremena spasiti muke glavne likove – iako publika to možda neće pozdraviti.

Tri osnovna znaka da je kraj blizu su “kada razgovor postane muka”, “kada slušanje postane muka” i “kada ni sex više nije dovoljan razlog da bi novi dan dočekali zajedno”. Najčešće, kad već primetite sva ova tri znaka, za vezu više nema nade. Ne bi li bilo korisno da postoje neka upozorenja kojima bi predupredili fatalno razrešenje agonije, ili makar na vreme izbegli krajnje neprijatne scene koje na kraju uslede? A ko kaže da ne postoje?!

Sanjarenja mogu biti opasna – naročito tokom seksa!

U umerenoj konzumaciji, kao i sve, sanjarenja o drugoj tokom seksa sa voljenom, mogu biti korisna, ali kada postanu svakodnevica vreme je za radikalne poteze, tj. kraj, nakon kog ćete pozvati tu drugu. Poslednja provera pre ovog konačnog poteza je jedan mali test. Tokom odnosa maštajte o voljenoj, i onome što Vas na njoj još uvek privlači. Ako tako nešto postoji, onda možda još uvek ima nade, a ako ne…

Solo izlasci u dvoje…

Vaš izlazak podrazumeva da ste Vi kraj šanka, a ona se “muva” po masi. Na kraju večeri razmenili ste tek nekoliko uljudnih rečenica… Vreme da se zapitate. Naročito ako je na zabavi bilo još solo parova s čijim ste lepšim polovinama ostvarili daleko prisniji kontakt. Pri tome, ako je i ona našla nekog boljeg sagovornika i ne potresa se suviše zbog Vašeg “prijateljskog” ćaskanja, a i Vama ne smeta njeno, znajte da je izvor ljubavi presušio.. Lek za led je neposrednost – direktno suočavanje sa problemom. Ako je kraj vožnje na vidiku red je da i Vi znate kada sići.

Svučeni za oblačenje.

Ovde se postavlja pitanje da li “spavate” sa njom ili spavate sa njom? U prvom slučaju, na testu je spremnost za vezu, tj. u čijim će se rukama naći kontrola nad istom. Umesto da budete testirani, testirajte! Ostanite kod nje preko noći, ili ona kod Vas. U trenutku ćete saznati ima li nade za Vas dvoje.

U dobru prvo pomislite na – prijatelja.

Položili ste ispit, napredovali na poslu, dobili povišicu, kupili majicu… I prvo ste se setili, naravno – prijatelja! Vama to deluje normalno, jer on zna kroz šta ste prošli da bi došli dotle, ali ako Vam je ona u srcu, prirodno je da Vam bude i na pameti – prva. Ako i pored sve ljubavi nije tako – razmislite.

Pored ovih sigurnih znakova, postoje i oni prateći – manje upadljivi,ali podjednako bitni. Da li je zaboravila Vaš rođendan, ne smetaju joj kasni pozivi, odsustvo ljubomore, sve ređi rituali flerta i sve manje lepih reči kada se vidite, nepisana su slova priče koja ide ka veoma lošem kraju. Tačka na istom koliko god banalno zvučalo je veoma jasna i poprima fizička obličja. Kada shvatite da je Vaša draga poslednji put depilirala noge na jesen, a pravda se hladnom zimom, budite sigurni da je jedino što jet u zahladilo do leda – Vaš odnos. To, naravno, može da znači i da ste se dovoljno zbližili, da Vam takve sitnice ne budu “dlaka u tanjiru”, ali ako govorimo o tri ranije pomenuta meseca budite sigurni da nije tako. Pre će biti da je ljubav prerasla u “hladan obrok” koji sve više izaziva samo osećanje mučnine. Ne mučite se – tražite drugi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.