Prosize kapsule

Kako postati ranoranilac?

Za one koji to nisu, kategorija ljudi koje znamo kao ranoranioce može biti veoma iritantna. Ali i ranoraniocima to možete biti vi. Razmislite o tome dok čitate naše savete kako da prilagodite svoj bioritam nekim drugim navikama. Na primer – ranom ustajanju.

Ko zna, možda će to nekad i život tražiti od vas..

Pripremite se veče pre

Kako transformacija od spavalice do ranoranioca neće biti nimalo laka, možda je korisno pripremiti se veče pre prvog ranog ustajanja. Šta mislimo kad kažemo – pripremiti se? Obaviti neke zadatke i obaveze koje ne moraju čekati jutro da bi bile urađene. Na taj način rasteretite, barem u prvih nekoliko nedelja ranoranilaštva svoja jutra. Odaberite odeću za posao, pripremite ručak koji ćete sutra poneti sa sobom, napravite TO DO listu, odnosno kratak spisak osnovnih stvari koje sutra morate obaviti. Ova lista nije loša ni kao stalni deo vaše svakodnevne rutine. Dokazano je da se na taj način vreme koje inače provedemo bakćući se sa sitnicama skraćuje na pola.

Motivišite se na rano ustajanje.

Nije važno šta će biti vaš motivator sve dok funkcioniše i goni vas na akciju! Dajte sebi razlog da jutrom osvanete. Nek to bude i obična šoljica kafe, omiljena pesma, novine, web stranica Muškog magazina.. bilo šta što će vam rano ustajanje učiniti lakšim. Imate li dovoljno snage i volje najbolja preporuka bila bi pola sata jutarnjeg treninga ili brze šetnje, jer su istraživanja pokazala da od toga za srce i dugovečnost nema ničeg boljeg.

Zdrav san

Istina je da nikada nećete biti ranoranilac, ako nemate dovoljno zdravog sna tokom noći. Najgore što možete uraditi je da se budite rano, jer ste navili budilnik, iako je vašem organizmu potrebno makar i 5 minuta dodatnog sna. Podarite mu još tih 5 minuta jer ćete tako sačuvati sebe od nervoze i stresa tokom čitavog dana, ali se zato postarajte da te večeri legnete 5 minuta ili koliko god trebalo ranije, kako u pokušaju da postanete ranoranilac ne postanete džangrizavi pospanko. Ipak, noć služi za spavanje..

Lepota ranog jutra

Ranoranioci znaju nešto o jutru što spavalice nikad nisu imali priliku da iskuse – lepota jutarnjeg vezduha, izlazak Sunca, mir koji prethodi dnevnom haosu.. sve su to sitnice zbog kojih vredi ustati ranije, i zbog kojih će vam ceo dan biti lepši i lakši. A tu je, naravno i osećaj da je pred vama ceo dan tokom kog ćete moći da ostvarite duplo više planova i želja, i da vam se desi duplo više stvari koje biste sigurno propustili da ste se probudili tek za nekih pet sati. Neki od vas će reći – ko rano rani taj ceo dan zeva. Ti neki, onda sigurno nikad nisu osetili koliko se čovek oseća odmornim nakon 15 minuta popodnevne dremke. Ne zovu je za džabe – beauty sleep!

Pokušajte. Započnite novi dan – od jutra!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.