Prosize kapsule

M@N! Love & Sex – Do you believe in love after love

Ljubav – boljka koja bi se prema simptomima mogla svrstati u kategoriju stomačnog gripa. U zavisnosti od stadijuma u kom ste, ili patite od konstantne mučnine, ili osećate to neobično treperenje, koje mnogi nazivaju „leptirići u stomaku“. Ko da je neko nekad imao leptiriće u stomaku, pa je sad sav kompetentan da oceni kako je to imati ih… jer on zna, naravno!

Sve u svemu, ako imate neki od ovih simptoma, a nije stomačni grip – razlika je lako utvrdiva, ali da ne zalazimo u detalje… onda po sredi nije ništa drugo do ljubav. Nažalost, moramo Vas obavestiti, Vaša bolest je neizlečiva, i za razliku od drugih jako stara, najstarija, tako da nema naznaka da će Vam medicina ikada pomoći. Ipak, ima dosta toga i lepog u njoj, pogotovo ako je prava, i ako ste dovoljno srećni i pametni da je sačuvate. U suprotnom, lečenje je u većini slučajeva dug i bolan proces, a rekovalescent nikada nije načisto sa tim da li je izlečen ili tek zalečen, uz uvek aktuelno pitanje koje se mota po budžacima istraumatizovane svesti – ima li ljubavi posle ljubavi… Da, možda, ne.

Da!

Ovoj grupi pripadaju oni koji sumnji mesta ne ostavljaju ni milimetar. Ljubav je moguća, iznova i iznova… Prijateljstvo sa bivšima, takođe. Sve se vrti oko broja ožiljaka koje tokom života zaradiš i šta iz njih naučiš. Lepota je u novom, prevazilaženju i učenju iz starog.. Oni kao ratni veterani nose svoje rane i ponose se njima. Sećanja i uspomene koje izbijaju iz njih koriste kao podsetnik na ono što je bilo nekada i što ubuduće biti mora. Nema vremena za oklevanje, jer iako prva ljubav zaborava nema, treba dati šansu i drugima. Nesposobnost da se krene dalje, prema njima, odlika je slabih, ali kad smo već kod jačine treba postaviti pitanje koliko puta se zaista istim intenzitetom može voleti kao prvog puta? Rastu li emotivne distance iz straha da se ne bude povređen iznova, jer neko je uvek povređen.. I koliko iskrenosti ima u svemu tome? Takođe, da li obnovljena prijateljstva sa bivšima ikad mogu biti iskrena kao što su bila, ili nam služe tek da bi dokazali da možemo biti prijatelji, i da su osećanja nestala…

Možda..

Ovo je grupa realnih, koji svesni lepote onoga što su jednom imali, ne gube nadu da će se jednom možda to i ponoviti… Ali ne hrle iz veze u vezu kako bi se to desilo što pre. Kad se desi – desiće se! U ljubavi, možda i jedno od najbitnijih pravila.. a i u životu. Kao i obično, stvari koje juriš postaju sve dalje, a ono o čemu ne razmišljaš desi se od sebe. Sećajte se uspomena, ali im ne robujte!

klinka se klinkom izbija

klinka se klinkom izbija

Ne.

Iako bi neki rekli za ovu grupu da su u pitanju patetični mazohisti, koji iza emotivnih zidova poput onog Kineskog, čuvaju uspomene na Ljubav sa velikim Lj, preživljavajući je iz dana u dan ispočetka, poredeći sve nove sa tom prvom i tražeći u njima bar neko malo veće Lj… u njihovu odbranu mora se reći da su i oni u neku ruku realni. Prijateljstava među bivšima nema, veze treba u korenu saseći, jer su to sve samo izgovori za povratak u prošlost, i na svoj mazohistični način krenuti dalje.. Naravno, mesta za nove uvek ima, ali ono posebno uvek ostaje popunjeno, uz sve najbolje želje pretendentu na isto, ali na nekom drugom konkursu.

Na kraju, sve je to pitanje vere i toga ko šta želi. Prepuštajući se, nadajući, ili strahujući, ali opet težeći nečem novom, višem.. šta god to bilo, svako nađe neki svoj način da se izbori, preboli, leči, zaleči, izleči.. Vreme u tom procesu može biti odličan saveznik, ali i najgori neprijatelj. Najgore je bekompromisno prepustiti mu se. Jer tada počinju navike, a one uvek traže one koje će na sebe naviknuti… Izbor je Vaš – Da! Možda… Ne.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.