Prosize kapsule

Budite bolji M@N! u 2010.

by Nikola Dražović

Nova godina je vreme koje znači kraj, ali i novi početak. Godina na isteku, svakako je bila značajna za svakog muškarca, ali i za svakog čoveka. Možda vam se tokom nje i nije desilo nešto spektakularno, ali ipak – proživeli ste 365 dana. Nemoguće da bar jedan minut jednog od tih 365 dana nije imao nikakakv značaj za vas.

Pre nego se okrenete planovima za 2010. godinu, naš savet je da se okrenete na godinu, ali i deceniju koja je za vama. Rezimirajte sve aspekte vašeg života u tom periodu – od ljubavi, preko posla do zdravlja, uporedite sva iskustva koja ste proživeli i shvatićete da ste nešto ipak naučili. I da je u svim tim sitnicama, ipak bilo nečega, zbog čega više niste onaj isti čovek od pre deset godina. Pametniji, možda gluplji (mada se i iz gluposti uči) saberite sve utiske o godinama koje su protekle od onog ludog dočeka novog milenijuma, i upotrebite ih kako biste na pametan način prvog minuta prvog januara 2010. zakoračili u novu deceniju. Bez pogleda unazad ne može se gledati unapred.

Tri saveta

1. Ljubav

Za ovih 10 godina vaš ljubavni život, srce i krevet ispunilo je koliko – 5, 10, 20 ili 120 devojaka. Zaljubili ste se jednom, dva put, ili ni jednom. Razočarali bezbroj puta ili možda nikada. Sve i da je u vašem životu bila samo jedna devojka u ovih 10 godina, i iz te veze sigurno se dalo nešto naučiti. Odvojite 5 minuta, setite se svake od njih, toga što je bilo dobro, loše (na greškama se bolje uči), šta ste tražili, ko vam je odgovarao, ko nije, zašto.. Hiljadu je detalja na kojima se možete zaustaviti. Svaki od njih biće dragoceno iskustvo za neku novu, sledeću (ili neke nove, sledeće). Čak i da vam je u planu samo tuce kres kombinacija – i tu ima prostora za usavršavanje… Sigurni smo.

2. Posao

Na trenutak zastanite. Ocenite gde ste danas, a gde ste bili pre deset godina. Šta se dešavalo u međuvremenu – usponi, padovi, ništa. Iz svakog od ova tri možete nešto naučiti, a za vaše buduće poslovne uspehe, najviše iz razgovora sa samim sobom. Da li ste zadovoljni samim sobom i onim što ste postigli. Niste? Iskustva su tu da se učimo na njima. Jeste? Iskustva su tu viagra tablets for men da učimo iz njih – i budemo još bolji!

3. Zdravlje

Bez zdravlja ništa, mada i ono zavisi od dva prethodno navedena. Ipak, bitna pouka je da im ono uvek prethodi. Bolesni nećete daleko stići ni u ljubavi, ni u poslu. A

za sledeću godinu i deceniju vodite se onom – u zdravom telu zdrav je duh. Sve što niste učinili u prethodnoj deceniji za svoje telo, niste ni za duh. Za sve vaše depresije, loša raspoloženja i drugo, krivca ne tražite dalje. Možda to kako izgledate nije od presudnog značaja za to kako se osećate, ali sigurno ćete, ako ničim drugim niste, biti zadovoljni da makar pristojno izgledate. I to je neki početak. A kako je Nova godina vreme novih početaka mi vam želimo da između ostalih to bude i početak puta do vašeg zdravog i lepog tela. Zdrav duh je samo pitanje vremena.

I zapamtite – samo kada ste zadovoljni sobom i svi oko vas će biti zadovoljni. Zato, hajde da se bacimo na posao i od vas, zajedno, napravimo M@N!a 2010. – usavršenu verziju!

SREĆNI PRAZNICI!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar