Prosize kapsule

M@N! Lifestyle – Brza rešenja za lošu frizuru

Većina muškaraca se u odabiru frizure vodi sa dva načela – kratko ili još kraće. To je sasvim razumljivo, ako se uzme u obzir da je teško odrediti koji je to tip frizure koji bi vam najbolje pristajao, kao i naći frizera koji bi imao dovoljno kreativnosti i volje da se posveti ostvarivanju vaših zamisli, ali i priskoči u pomoć savetom ako je to potrebno. Evo par saveta kada ne znate šta bi sa svojom kosom, a da to ne uključuje prethodno navedena načela.

Čista kosa – pola posla

Za dobru frizuru, sasvim je dovoljno i to da bude uredna. Odnosno da vam kosa ne bude masna i neugledna. Logičan način da to ostvarite je, naravno, da je redovno perete. Pri pranju, posvetite pažnju tome koji tip kose imate. Ako spadate u grupu onih sa suvom kosom, izbegavajte jake šampone pune hemije. Pre se odlučite za neku blagu, baby varijantu koja neće sprati sa dlake i ovako skromne količine prirodnog ulja. Dalje, ako patite od krevet frizure, odnosno ako vam je frizura prilagođena jastuku nakon ustajanja, rešenje je opet – voda. Dovoljno je , prilikom tuširanja samo da pokvasite kosu, nakon čega je možete oblikovati prema želji.

Menjajte šampone

Da li ste se zapitali zašto vaša kosa izgleda tako sjajno i zdravo nakon što isprobate novi šampon, a nakon samo nekoliko nedelja korišćenja istog taj efekat se gubi. To se dešava zato što se posle duže upotrebe istog sredstva vaša kosa privikne na to sredstvo i prvobitni efekat lagano bledi. Savet, kad vidite da toga dolazi – promenite šampon. Najbolje je da ta promena bude jednom u mesec dana..

Hairstyle saveti

Prvi savet je – ne štedite na svojoj kosi previše. Razumemo, kriza je, nema se.. ali činjenica je da će jeftinija sredstva ostaviti dugoročno loše efekte na izgled vaše kose. Za koji dinar više, ne previše, to se može izbeći. Samo nemojte koristiti baš najjeftinije preparate, a često se i među preparatima srednjih cena mogu naći sasvim zadovoljavajući. Vodite računa da ne budu zasnovani na suviše hemijskih sastojaka i da ne budu prejaki. Sve ostalo je dozvoljeno..

Takođe, u toku dana ne mešajte previše gelova, pena i lakova za kosu. Onaj preparat s kojim ste započeli dan koristite do kraja. U suprotnom – uskoro nećete imati na šta da mažete vaše raznovrsne dodatke za divnu i sjajnu kosu.

Naravno, ako ništa od ovoga ne funkcioniše, kratka kosa je zakon svakog muškarca, ali i tu postoji trik. Odaberite dobrog frizera. On će znati kako da vas ošiša, a da vaša frizura izgleda sjajno i sad, i za nedelju i za mesec dana.

Ili, ako ste za sasvim radikalno rešenje – obrijte glavu. Tu više nema muke sa frizurom, ali jedino na šta treba obratiti pažnju jeste – kako nosite vašu ćelavost? Stoji li vam..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.