Prosize kapsule

M@N! Novac & Karijera – Tražim posao!

Vrlo dobro znamo kako stoje stvari u našoj zemlji povodom zaposlenja danas. Posla nema, ili je redak. Ipak, mediji se trude da nas svakodnevnim izveštajima o nezaposlenosti bace u još veću depresiju, a to je upravo ono što ne smemo dozvoliti. Kada odustaneš – posao nećeš naći. U suprotnom, naćićeš ga jednom. M@N! savet je – ne odustaj!

A evo par saveta šta činiti dok ga ne nađeš..

Potegni stare kontakte

Najgluplje bi bilo sedeti i ništa ne činiti – nervirati se u prazno. Umesto toga pokupi sve vizit – karte koje si dobio tokom dosadašnjih poslova i kreni redom. Od čoveka do čoveka.. Umesto što ćeš sedeti pred TV-om iskoristi to vreme i angažuj se. nNaš savet je da ne pominješ konkretne razloge zbog kojih si ostao bez prethodnog posla. Iskoristi onaj najuniverzalniji – razlika u mišljenjima

Pronađi oslonac

Kada je teško, retki su oni koji se mogu sami izboriti sa svim strahotama koje predstoje. Naročito, kada si bez posla. Pokušaj da pronađeš oslonac u najbližima. Razmisli ko bi bio najbolja podrška, kako ona psihološka, tako i preduzimačka.. Iznenadio bi se koliko porodica svojim rodbinskim i poslovnim vezama može pomoći.

Spisak obaveza

Takozvane TO DO liste mogu biti od velike pomoći u ovakvim situacijama. Pored onih obaveza vezanih za traženje posla, postoji gomila obaveza koje čekaju na vas. Sad bar vremena, na žalost, na pretek. Iskoristite ga da učinite sve ono što niste, a trebali ste davno. Upišite neki kurs, obiđite stare prijatelje, radite na sebi.. sve su to sitnice koje za cilj imaju usavršavanje ( kako u poslovnom, tako i socijalnom smislu). Najgore je sedeti besposleno, tada se rađaju crne misli koje vas samo koče da idete dalje i pronađete nešto u čemu ćete biti dobri, i čime ćete biti zadovoljni. Kako kaže naša stara – besposlen pop i goveda krsti.

Učinite život lepšim

U svemu ovome, najbitnije je sačuvati bistru glavu., odnosno ne dozvoliti crnim mislima da pobede. Pronađite ono što je pozitivno u svemu tome, a to je svakako mogućnost novog početka. Ako onim što ste do sada radili nikad niste bili u potpunosti zadovoljni, pred vam je prilika da pronađete ono u čemu ćete biti. Više nema nikakvih sputavanja i granica – osim kaiša oko gladnog stomaka. Ali, hrabro napred! Ko nije probao, nije ni uspeo..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar