Prosize kapsule

M@N! Novac i karijera – kako ne odlagati?

joj đe mi je ono direktor Mašan rek'o da se nosim, ne možem se sjetit!?

Raspored

O rasporedima i TO DO listama smo već nekoliko puta pisali. Međutim, šta je bitnije od toga da ih lepo organizujete i sortirate svoje obaveze za taj dan prema kategorijama? Da ih se pridržavate! Pored toga, sastavljajući te liste uzmite u obzir sve aspekte – kada ste najodmorniji, kada imate najviše snage, koncentracije.. i prema tome rasporedite svoje obaveze. Zatim, pregledajte datume, makar u glavi memorišite kad šta od obaveza imate. U situaciji kada vam se učini da je ista usled prebukiranosti bezizlazna, smirite se. Podelite posao, odredite rokove i polako počnite da radite deo po deo. Poštujući rokove uradićete sav posao i maksimalno smanjiti nivo stresa.

Poštujte rokove

Iz školskih klupa ste davno izašli i više nemate supervizora koji će određivati kada je rok za šta. Sada ste supervizor sebi sami. Tri su ključna saveta za ispunjenjezadataka na vreme – izbegavajte ometanja; nagrada; disciplina.

Čovek je sam po sebi sklon iskušenjima. Koliko puta vam se desilo da tokom učenja, rada na nekom projektu, ili jednostavno – nameri da legne ranije završi u frižideru, na piću sa drugarima ili pred TV-om. Jednostavno rešenje je – nemojte to učiniti. S druge strane, ako ste svoje planove za taj dan ostvarili pre roka – nagradite se! Princip nagrade nije izmislio savremeni čovek. Ali ga, zato, može primeniti.. I na kraju je disciplina. Uz nju neminovno ide i volja. Ako niste rešeni da u nečemu uspete, to nećete ni uraditi. Zato sledeći put kada svesno zaglavite sa društvom u gradu do sitnih sati, a kod kuće vas čeka gomila nezavršenog posla, zapamtite osećaj kada se sa tim nedovršenim sretnete.

Vreme ne može da se vrati, pa se potruditeda ne žalite za njim tako što ćete sve dobro isplanirati i uvek biti korak ispred.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Novac i karijera – kako ne odlagati?

  1. Pingback: Kako do posla - saveti! | Muški magazin - M@N!