Prosize kapsule

Zdrav doručak

Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju.. Ovako kaže stara narodna umotvorina, a moderna istraživanja pokazuju da su osobe koje ne preskaču doručak zdravije, vitkije i dužeg veka u odnosu na one koji to čine. Dobar doručak je osnova dobrog dana – još kad je zdrav!

Biti zaposlen i ispoštovati svoj organizam danas je sve teže. Ipak, postoje neki recepti koji će vam omogućiti da doručkujete kvalitetno, zdravo i što je najbitnije – kratko!

Zobena kaša sa bademima i borovnicom

Iako možda niste veliki ljubitelj zdrave ishrane, možda je Nova godina pravo vreme da započnete sa istom – kako biste doživeli sledeću. Naša preporuka je zobena kaša sa bademima i borovnicama. Ovome možete dodati jednu kašiku meda što će vam dati dovoljno energije, a zasitit će vas tako da ne osetite potrebu za nekim nezdravim grickalicama, kiflama ili brzom hranom koju obično naručujete.

Iron Abs za vas

Jogurt, žitarice i sveže voće

Odaberite neke žitarice koje vam se posebno dopadaju, u posudu dodajte i sveže voć kao što su banane, jabuke ili narandže i sve to prelijte jogurtom. Imaćete savršen doručak za samo pet minuta koji će vas zasititi i pružiti vam dovoljno energije za ostatak dana.

Jaja na luku

Ako niste ljubitelj slatkih namirnica rano ujutro, kao što je jogurt, voće.. uvek možete spremiti jaja na luku. Propržite malo luka na maslinovom ulju, umutite dva jaja i ispržite ih, ali na tome se zaustavite. Nemojte dodavati druge đakonije poput sira, mleka itd. jer ćete tako od zdravog doručka dobiti ukusan, ali nezdrav doručak! A to nije poenta ovog teksta..

Prijatno!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar