Prosize kapsule

Masturbacija – pravilo desnice ili levice?!

Masturbacija ili samozadovoljavanje, radnja je koju praktikuje svaki muškarac koji je u mogućnosti da to čini. Da se ne ogrešimo, čine to i žene, ali njima se nekako to, kao i sve drugo prašta.. Masturbacija je vid samozadovoljavanja, ali i dobar način za umirivanje, lečenje od stresa i uspavljivanje. Pred vama su ISTINE i LAŽI o masturbaciji…

Granice normalnog

Koliko puta u mesecu, nedelji, na dan, u satu… Na ovo pitanje nema konkretnog odgovora – granica je individualna. Preterali ste kada vi sami zaključite da jeste. Sa ovim stavom, slažu se i eksperti koji ni sami ne mogu sa sigurnošću reći koja je to granica koja deli “normalno” od “preteranog”, ističući da muškarci pokazuju velike individualne varijacije kada su u pitanju i frekventnost i tehnika. Ono u čemu se svi slažu jeste da je sve individualno, što znači da svaki muškarac zna svoju granicu.

Opasno-bezopasno?

Iako se smatra najbezbednijim načinom zadovoljavanja, ipak i masturbiranje može imati izvesne posledice. Naime, izuzetno često ili previše energično masturbiranje može dovesti do toga da se koža penisa iritira. Manje je poznato da muškarci koji masturbiraju tako što su okrenuti na stomak i prislonjeni uz neku površinu poput jastuka, dušeka ili posteljine na krevetu – mogu indirektno da povrede glavni mokraćni kanal. Tako mogu kasnije da imaju poteškoća prilikom izbacivanja mokraće – ne u vidu pravilnog mlaza, već u vidu mlaza koji se raspršuje. To dalje može dovesti do toliko ozbiljnih poremećaja da muškarac više ne bude nikada u mogućnosti da mokri na uobičajen način, već postaje primoran da to čini uvek u sedećem položaju. Da vas ne bismo u potpunosti isprepadali, prednost masturbiranja je u tome što se na ovaj način ne može zaraziti nekom polnoprenosivom bolešću, niti ono može prouzrokovati istezanje ili pojavu grčenja mišića, što se može desiti za vreme odnosa sa partnerom.

OPASNO

Eksperti upozoravaju na to da muškarci koji često seksualno stimulišu sebe na načine koji ne simuliraju odnos sa partnerom i previše brzo i agresivno pomeraju kožu penisa ili stvaraju preveliko trenje prilikom samozadovoljavanja – mogu podstaći pojavu poremećaja koji je poznatiji pod imenom nepravilna ejakulacija. Ovo je poremećaj usled kojeg je izuzetno teško ili u potpunosti nemoguće doživeti vrhunac za vreme odnosa sa partnerom. Pored ovoga, masturbiranje može dovesti do emocionalne disfunkcionalnosti. To znači, da usled prečestog masturbiranja možete da izgubite, preneseno rečeno – osećaj za ljubav. Rađa se lažni osećaj samozadovoljstva samim sobom, i gubi potreba za partnerom. Zato – oprez!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.