Prosize kapsule

Oprezno sa vitaminima!

Period jeseni i zime, doba je kada smo najčešće izloženi raznim virusnim oboljenjima. Kao dokaz za to, svake godine naiđe bar jedan novi sezonski grip od kog svi danima idemo naokolo, razmišljajući – postoji li još neki otvor na telu kroz koji bi mi iscurile telesne tečnosti.. Ove godine aktuelan je svinjski grip. Pored vakcine, koja je još jednom uzburkala srpsku javnost, prosečni oboleli ili onaj koji to ne želi da bude, odlučuje se za odbranu svog imuniteta prirodnim lekovima. To je, naravno, u redu, ali i sa njima treba biti na oprezu.

Jedna od ključnih stvari zbog kojih treba biti oprezan sa darovima prirode je to što uz njih ne ide uputstvo za upotrebu, kao što je to slučaj sa lekićima koji se mogu pazariti u apotekama. Zato Vam M@N!, uz lekovita sredstva koja smo već obradili u tekstu Prirodna medicina za muške boljke, nudi i uputstvo za njihovu upotrebu.

Simptomi

Često iz neznanja ignorišemo očigledne simptome pogrešne upotrebe prirodnih medikamenata. Za neke, čak i konzumacija običnog vitamina C može imati kontraefekte. Previše, ali i sasvim pristojna doza ovog vitamina može izazvati dijareju, stomačne tegobe, osip i iritacije kože lica. U slučaju da primetite ove simptome, prvo smanjite dozu, da biste se uverili da su simptomi posledica vitamina C, a ako vidite da problemi ne prestaju, prestanite sa konzumiranjem u potpunosti.

Iron Abs za vas

Doziranje

To da su zdravi, svakako stoji. Ali ipak ni previše vitamina i prirodne medicine ne može biti dobro. Vitamini kao što je B12, lako se rastvaraju u vodi i ne pričinjavaju veću štetu. Međutim, visoke doze vitamina A, D, E.. vitamina rastvorljivih u mastima, mogu predstaviti problem jer se talože u organima i tkivima, i ne izbacuju se iz organizma. Ovo izaziva sušenje kože, mučninu, bolove u zglobovima, depresiju.. Zato nije na odmet znati neke gornje granice ovih vitamina u telu odraslog muškarca. A – 3.000 grama; D – 2.000 internacionalnih jedinica; E – 1.000 mg dnevno.

Kombinacije

Pre nego počnete sa lečenjem prirodom, obavezno se posavetujte sa vašim lekarom. Možda neka druga bolest od koje bolujete ne ide u kombinaciji sa sredstvom koje ste želeli da koristite. Iako su u pitanju dve nepovezane bolesti, u organizmu sve stoji u nekoj vezi. Tako, ako bolujete od srčanih tegoba, nećete moći da upotrebljavate ginko ili žen šen, jer oba ova medikamenta razređuju krv. Takođe, snižavaju krvni pritisak, ali i utiču na dejstvo nekih lekova slabeći im funkciju. Zato, iako prirodni lekovi nemaju papirče za upotrebu uz sebe, ovi drugi imaju, a tamo piše sve o kontraindikacijama i kombinacijama koje mogu biti opasne po vaše zdravlje. Pročitajte!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.