Prosize kapsule

M@N! MIX – zdravlje, ishrana, love & sex, fitnes!

Zdravi zubi za dug život

Kako su usna duplja i zubi u direktnoj vezi sa kardiovaskularnim sistemom, mozgom i zglobovima, sasvim je logično zaključiti da vođenjem računa o zdravlju naših usta vodimo računa o zdravlju celog organizma. Karijes, gingivitis i parodontoza spadaju među bolesti koje oslabljuju imuni sistem i pospešuju starenje kardiovaskularnog sistema. Zašto loše oralne higijenske navike utiču na propadanje tela još uvek nije sasvim jasno, ali činjenica je da je tako.

Jabuka za zdrav mozak

Američki naučnici veruju da antioksidansi sadržani u jabukama štite mozak od oksidativnih oštećenja koja su glavni uzrok gubitka pamćenja. Naučnici su izračunali da bi trebalo da pojedemo od dve do četiri jabuke dnevno ili popijemo dve do tri čaše soka od jabuke.

Ah.. te bradavice..

Najnovija istraživanja su pokazala da čak 82% žena voli da im partner draži bradavice na grudima Iako je i procenat muškaraca kojima prija stimulisanje bradavica visok- oko 52%, samo njih 17% se usuđuje da to i zatraži od svoje partnerke. Žene su po ovom pitanju daleko liberalnije, pa od onih 82% to zatraži čak 59%. O tehnikama „draženja“ možete pročitati u našem tekstu „Njene erogene zone“, a kao kratak kurs možemo vam posavetovati da budete suptilni,  da to činite lagano, iako će možda ona potencirati nešto dinamičniji tempo. Budite strpljivi i nemojte se odmah bacati na ružičaste vrhove – kružite kao kiša oko Kragujevca, a kada bude na ivici strpljenja – navalite!

Upale mišića

Nova istraživanja tajvanskih stručnjaka pokazala su da dosadašnje uverenje, da je za obnovu mišića dovoljno 48 sati nakon treninga, možda i nije tačno. Kako oni smatraju, da bi upala mišića prošla potrebno je i više od dva dana, što direktno utiče na još jednu teoriju koja je osnov svakog treninga – iste grupe mišića trenirati na svaka dva dana. Kako tajvanska teorija nije u potpunosti proverena naš savet bio bi da isprobate snagu svojih mišića. Ako na sledećem treningu u prvoj seriji niste u stanju da izgurate isti broj ponavljanja kao prilikom prvog treninga, odmorite još koji dan.

©Muskimagazin.com

Comments are closed.