Prosize kapsule

M@N! Horor – Upoznaj moje roditelje!

Živeli sami ili sa roditeljima, svaka ozbiljna veza će u jednom trenutku zahtevati da se susretnete sa najvećim strahom svakog muškarca (pored onog od gubitka kose), a to je – upoznavanje vaše drage sa vašom porodicom. Jedina strašnija stvar od ove je činjenica da ćete u okviru te porodice morati da je upoznate i sa svojom majkom.

Iako su vam majke sigurno 1. 000 puta rekle da je vaš izbor vaš izbor, i da će im biti kao ćerka koju god da izaberete, jer će je čuvati kao jaje na dlanu, budite sigurni da bi to u prevodu moglo da znači i – biće mi draga koju god izabereš ako se meni svidi, biće mi kao ćerka, ali ću ja biti maćeha i čuvaću je kao jaje na dlanu dok je drugim ne poklopim. Naravno, ovo je najsurovija varijanta, postoje i blaže što želimo da bude i vaš slučaj, ali trebalo bi da budete svesni da će vaša devojka ipak proći par ozbiljnih testova. Ipak je ona ta koja preuzima maminog sina. Evo nekoliko saveta kako se snaći u takvoj situaciji..

Budite PR vašoj devojci

Doslovno, nju posmatrajte kao proizvod, a roditelje kao njegove kupce. Istaknite sve ono što bi vi želeli da oni uoče na njoj kao prednosti i zbog čega bi poželeli „da je kupe“. U slučaju da je vaša devojka malo slobodnija, recimo tetovirana, ima pirsing.. podsetite vaše roditelje na njihove mladalačke dane i podsetite ih da su i oni nekad bili ludi. Budite dobar psiholog i za svaku njihovu moguću primedbu pronađite kontraargument – i pre nego prigovore.

Ona nije nevina?!?

U slučaju da dođete do ove teme, a u jednom trenutku ćete doći, verovatno i ne znajući tačan momenat kada je majka navela vodu na svoju vodenicu, ne dozvolite da budete zatečeni. Čak je mnogo pametnije da ne dozvolite majci da započne sa ispitivanjem, jer će tako svi argumenti i tumačenja biti u njenim rukama, već je ponovo preduhitrite i prvi pokrenite to pitanje. Naterajte devojku da započne priču o bivšim ljubavima, jer će se u toj situaciji jadna truditi da se opravda u vašim i majčinim očima, pa će verovatno izgovoriti rečenicu koju svaka ponosna majka voli da čuje – da, imala sam ih nekoliko pre vašeg sina, ali nijedan mu nije bio ravan.

Ona je starija?

U slučaju da ste „odvojili“ stariju (za šta vas nimalo ne osuđujemo – od matore koke..), verovatno ćete se naći u situaciji da raspršite roditeljsku idiličnu sliku njihovog sina oženjenog nekom njemu približnih godina. Da biste izbegli ovu situaciju, odaberite za upoznavanje neko ozbiljnije okruženje – restoran, pozorište, džez bar.. Ovom slikom ona neće iskakati iz okoline koja joj više pristaje, a i vi ćete u očima roditelja delovati zrelije i starije.

Nije li to baš ono što ste želeli?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Horor – Upoznaj moje roditelje!

 1. Porodica jeste stub nad kojim se sve ostalo nadogradjuje,jedini pravi iskreni saveti mozemo u njoj naci,verujemo samo sebi ili porodici i nikom vise ako naravno nismo naivni sto neznaci da nekog treba potcenjivati ali uzeti sa rezervom svakako.Tako se inace zaobilazi razocarenje,jeste da se na greskama uci ali ko glavu izgubi zbog zene lupa ce snjom mozda do kraja zivota.

  Svako se verovatno susreo sa tim da mu roditelji zele sve najlepse u zivotu,nazalost mnogi nisu u stanju to i da pokazu na delu, da li iz straha ili nemoci da ih izguraju na pravi put neznam ali imamo situaciju da Srbija spada u sam vrh Evrope sto se tice vezivanja za roditelje odnosno samostalnost nije u naznakama i do 30 navrsene godine.Mozda su roditelji previse razmazeni,ziveli su u komunistickom vremenu naviknuti na med i mleko,vremena se promenila gde je materijalizam postao jedan od osnovnih merila vrednosti tako da ni roditelji vise nisu sigurni kome u ruke da daju svoje dete pa tragaju za najlaksim resenjem da budu uz njih dok nedodje ono pravo.

  Ono sto je recimo intrigantno jeste da i danas postoje situacije kakve su bile vidjene jos u srednjem veku kad se tacno znalo kome dati ruku svog sina ili kceri.

  Obicno ocevi imaju ulogu da se raspituju o ozbiljnim namerama tako sto ih interesuje sama biografija licnosti dok se majke vise orjentisu na karakter,kad se sve to sklopi dobija se celokupna slika.

  Mada,sve zavisi od samog vaspitanja roditelja odnosno kako se oni postave prema deci,najbolje bi bilo da ih podrzavaju i formiraju tako da vec sa 18 godina postanu dovoljno zreli da polako mogu da se osamostaljuju,jer sto pre covek "sazri" lakse ce da gura kroz zivot.

  Blagoslov od roditelja kod upoznavanja devojke svog zivota ali samo u situacijama kad se radi o ozbiljnoj vezi koja vodi u brak ima smisla ako je osnovan odnosno ako potkrepljuje realno stanje.

  Roditelj cak iako pogresi to nije uradio iz namere da zbrine svoje dete sto pre,nego se vodi iskustvom da ce stvari doci na svoje mesto vremenom a svaki pocetak je tezak tako da oni uvek posmatraju sta je najbolje u celoj situaciji.

  Verujem ipak,da mnogi ne vole da im se roditelji mesaju u privatni zivot a pogotovo u bracni,znate vec ono cuveno sa TASTAMA kako ide ali treba razgraniciti umesno od ne umesnog,osnovano od ne sonovanog,prihvatiti pohvalu i kritiku ali konacnu odluku doneti iskljucivo sami jer taj zivot cete ziveti vi a ne vasi roditelji.

  U gore navedenom tekstu se nebi slozio da muskarac treba da tezi tako sto ce zenu da istakne kao proizvod a roditelje kao kupce,ljudi su kompleksna bica,kvaliteti nisu jedino merilo,bitni su i kriterijumi,nismo na pijaci da kupujemo ono sto zelimo,svako idealizovanje zamagljuje situaciju a sustina nije da se devojka dopadne nasim roditeljima na osnovu izvucenih pozitivnih osobina vec da bude ono sto jeste a to znaci da nepricamo u njeno ime i "filujemo" stvari kako bi smeksali roditelje,samo tako ce roditelji imati uvid kakva je u stvari osoba u pitanju,mada sve moze da se i odglumi nikad se nezna.

  Jos samo da napomenem da i ovoj situaciji netreba pridavati veliki znacaj iako se radi o upoznavanju sa roditeljima to netreba da bude kljucna faza oko koje se raspravlja moze ili ne moze biti prihvatljiva u porodici jer je cela situacija fokusirana na onog ko do nje dovodi a to je muskarac koji je svestan sta zeli od te zene i koja su mu ocekivanja,zato i zeli da podeli zivot sa njom ali je red da i roditelji budu upoznati sa time.