Prosize kapsule

M@N! on the road – Audi R 10

Šta može biti bolje od paklene mašine poznate kao Audi R8? Paklena mašina poznata kao Audi R 10 – naravno..

Audi R8 je po mnogim kritikama odlična mašina, ali momci iz Ingolštata spremaju njegovog naslednika i pravi superautomobil – Audi R10, a na slikama možete da vidite kako bi on izgledao.

U pitanju su nezvanični renderi, na kojima budući “gospodar prstenova” izgleda neverovatno moćno. Audi R10 će se pozicionirati iznad aktuelnog R8, pa očekujemo i veći automobil, koji će, po najavama, deliti platformu sa naslednikom Lamborghini Murcielaga. Kabina će imati samo dva sedišta, dok će šasija za R10 biti izrađena kombinacijom aluminijuma i karbon fibera kako bi se obezbedila što manja masa.

Audi R10 će biti širi i duži od aktuelnog R8, a imaće konstantan pogon na sva četiri točka. Očekuje se da snaga dođe iz 5.0-litarskog turbopunjenog V10 agregata, i to čitavih 600 konja, pa bi ubrzanje do 100 km/h zahtevalo tek nešto više od 3 sekunde. Prvi preliminarni prototipovi maskirani u Lamborghini-je uhvaćeni su na najpoznatijem Nemačkom trkalištu, Nirburgringu, iako se zvaničan prototip neće pojaviti pre 2012. godine.

Izvor: Autopedija

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar