Prosize kapsule

Zašto je važan doručak?

Preopterećeni načinom savremenog života, najčešće preskačemo upravo onaj obrok koji bi nam pomogao da se izborimo sa pritiskom koji takav život nameće. Naravno, u pitanju je doručak. Pred vama je nekoliko nekoliko činjenica koje bi vas trebale ubediti da grešite kada kažete – za doručak nemam vremena.

Istraživanja su pokazala da upravo doručak za koji je potrebno najviše 2 minuta predstavlja i najkvalitetniji doručak. Toliko vremena imate.. Za normalno funkcionisanje organizma u toku dna svi nutricionisti preporučuju 5 obroka na dan i obavezno doručak.

Zašto doručak?

Pravilnom ishranom, sa doručkom i više manjih obroka u toku dana, mi pravilno opterećujemo organizam i omogućavamo mu da normalno funkcioniše čitavog dana.

Iron Abs za vas

Dokazano je da se redovnim doručkom smanjuju problemi sa nadimanjem, lošom probavom, zatvorom, mučninom, mamurlukom… Redovan doručak preporučuje se za održavanje optimalnog nivoa šećera u krvi, naročito dijabetičarima i sportistima.

Pravilnim obrocima u toku dana deca se uče zdravom životu i omogućuje im se da pravilno rastu i razvijaju se. Takođe, doručak doprinosi u prevenciji bolesti srca, bolesti krvnih sudova i visokog krvnog pritiska. Redovnim doručkom izbegava se gojaznost, jer se magičnom formulom doručak + 4 obroka dnevno ubrzava metabolizam.

Idealan doručak

Musli, pahuljice, banane, pomorandže, voće, voćni sok, tost, mleko, jogurt, mlečne proizvode, med, kuvani pirinač, sutlijaš… Šta god od ovoga da izaberete nećete pogrešiti. Dan treba započeti idealnom kombinacijom proteina, “dobrih” masti i ugljenih hidrata, kako bi organizam dobio “početno gorivo” za predstojeći naporan dan. Doručak ne treba da bude oskudan, ali ni preobilan.

Saledeći onu staru  “Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru pokloni neprijatelju…” , evo još jedne formule za zdravo funkcionisanje organizma tokom dana – dobar doručak, osrednji ručak i mala večera!

Ako preskočimo doručak remetimo normalan rad organa za varenje. Bez doručka se izgladnjujemo u prvoj polovini dana da bismo preterano ogladneli i kasnije se prejedali, naprezali organizam i stvarali uslove za gojaznost. Na ovaj način ne započinjete zdrav dan već krug loših navika koje će vas odvesti ka gojaznosti i bolestima.

Ko bi rekao da doručak može biti tako važan?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.