Prosize kapsule

M@N! Love & Sex – Facebook opasan po ljubav!

Popularni Fejsbuk (Facebook), koji ima 250 miliona korisnika u svetu, može biti opasan po stabilnost Fejsbuk ljubavnih veza, pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika s Univerziteta u Gelfu (Kanada).

Naučnici su došli do tog rezltata nakon što su analizirali ponašanje 308 studenata starosti od 17 do 24 godine, među kojima je bila 231 devojka i 77 mladića, koji imaju profile na sajtu Facebook. Na početku istraživanja 50,5 odsto učesnika je bilo u ozbiljnim vezama, trećina nije bila u vezi, a 8,3 odsto je imalo vezu sa jednim ili više partnera.

Istraživanje je, međutim, pokazalo da vreme provedeno u praćenju partnerovih “aktivnosti” na ovom sajtu povećava ljubomoru i sumnju, kao i da su učesnice u istraživanju, koje su provodile više vremena u tom praćenju od učesnika, bile ljubomornije od muškaraca.

Dakle, ako imate profil na ovom sajtu, vodite računa koga ćete staviti na listu prijatelja, kakve fotografije ćete objavljivati, a najviše povedite računa na odrednicu koja se odnosi na “status”: u vezi, slobodan, oženjen…

izvor: Mondo

Slični tekstovi

Comments are closed.