Prosize kapsule

Postpraznična detoksikacija

Praznici su skoro iza nas, ostaje nam još sutrašnji doček ove naše Nove godine, pa na miru možemo da se posvetimo velikom čišćenju našeg organizma od svih otrova koje smo u njega tokom prethodnih nedelja uneli.

Najbolju detoksikaciju organizmu osiguraće voće i povrće, voda i čajevi.

Voda

Preporuka je stručnjaka da se u organizam dnevno unose najmanje dve litre vode. Ako želite organizam očistiti, tada bi te količine trebale biti i veće. Oni koji zaboravljaju redovno piti vodu, trebali bi jutro započeti sa flašom od dve litre vode.

Iron Abs za vas

Limun

Ovaj agrum će vašem organizmu osigurati sjajnu detoksikaciju jer vitamin C topi toksine i ubrzava njihov izlaz iz tela. Najbolje bi bilo popiti čisti limun, ali ako to ne možete, iscedite ga u vodu i tako ga popijte. U takav napitak nemojte dodavati šećer jer će umanjiti delovanje vitamina C.

Zeleni čaj

Ovaj čaj nadaleko je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima. Za njega kažu da je najdragoenija tečnost koju možemo uneti u organizam. Osim što će očistiti organizam od toksina, zeleni čaj će ubrzati i rad jetre, što dodatno pridonosi čišćenju organizma.

Kupus

Iako se o ovom povrću ne govori mnogo, činjenica je da je reč o vrlo zdravoj hrani. Kupus efikasno deluje na enzime koji se nalaze u jetri, što pojačava i ubrzava čišćenje organizma. Osim toga, kupus je povrće koje ima snažna antikancerogena svojstva. Nastojte da se ta namirnica što češće nađe na vašem jelovniku.

Lisnato povrće

Kelj, praziluk, radič,  zelena salata i blitva savršeni su za čišćenje organizma. Te vrste povrća sadrže hlorofil koji iz tela uklanja različite vrste toksina te na taj način rasterećuju jetru. Zeleno lisnato povrće najbolje je jesti sirovo jer je tada najefikasnije, ali ako ne možete, onda ga obarite. Tako ćete sačuvati vredna nutritivna svojstva hvaljenog povrća.

Beli lukac

Malo koja namirnica može se pohvaliti s više od 200 sastojaka koji imaju antibakterijsko i antivirusno delovanje. Nazivaju ga čudom prirode koje savršeno čisti organizam od različitih vrsta toksina. Tajna belog luka je u njegovoj sposobnosti aktiviranja enzima koji pomažu radu jetre. Beli luk je i bogat vitaminima koji će pomoći organizmu, čak iako ste ga prethodno urnisali nezdravim životom. A znamo da prethodnih dana jeste….

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.