Prosize kapsule

Kuvajte kao M@N! – Savladajte pripremanje omleta

Nema izazovnijeg jela, koje se priprema od jednog sastojka, od omleta. To je promišljen proces koji se u potpunosti svodi na savršenu temperaturu i tajming, a ispred šporeta sve što vam je potrebno je vaša tehnika.

Što se tiče punjenja (ako vam je uopšte potrebno) ne postoji pogrešna kombinacija, samo pogrešna količina iste. U svakom slučaju, šta god da dodate treba da bude zbog ukusa. Sve što želite da dodate, osim sira, najpre skuvajte. Izbegavajte bilo šta hrskavo. (Brokoli? Šta je to uopšte?)

Savršeni omlet

Sastojci: 1 kašika kukuruznog ulja ili ulja od kikirikija

Iron Abs za vas

3 jajeta na sobnoj temperaturi, umućena

So i biber

1 kašika hladnog putera, iseckanog na kockice

Pribor: tiganj, viljuška, lopatica

Vreme pripreme: manje od dva minuta

Prvi korak: Umutite jaja, dodajte so i biber, u srednje zagrejan tiganj stavite ulje

Drugi korak: Dodajte jaja u tiganj i mešajte dok ne počnu da koaguliraju (imajte na umu vrlo mekan omlet)

Treći korak: Podignite tiganj sa gorionika (ili plotne) pod uglom od 45 stepeni, presavijte ili urolajte ivice omleta ka centru tiganja, najpre jednu, a zatim i drugu stranu, tako da ga savijete na trećine, bolje nego na pola.

Četvrti korak: Podignite tiganj i lupnite ga o neku čvrstu površinu, kako biste odlepili omlet od tiganja. Pospite tiganj hladnim puterom iseckanim na kockice, pustite da se otopi ali tako da ne dobije braon boju.

Peti korak: Držeći tanjir, na kojem ćete poslužiti omlet, ispod i paralelno sa tiganjem prevrnite omlet na tanjir, tako da spojeni deo na tanjiru bude sa donje strane. Omlet treba da bude žut bez tragova karamelizacije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.