Prosize kapsule

M@N! Fashion – Novčanik

Ukoliko ste možda jedan od onih muškaraca koji novac drži između lične karte i vozačke dozvole u unutrašnjem džepu jakne, ili još gore- u zadnjem džepu pantalona, krajnje je vreme da se zapitate kakvu poruku o sebi ostavljate kada iz “budžaka” svoje odeće izvadite zgužvane novčanice.

Vi ćete pomisliti da nije bitno gde novac držite, već koliko ga imate, ali verujte da nije tako.

Ne samo što nećete ostaviti dobar utisak na bilo koga ko vidi da se unezvereno “pipate po džepovima” ispred kase ne biste li se setili gde ste tog dana stavili pare, već vam se može vrlo lako desiti da u tom rasulu i posejete po koju novčanicu, što će, doduše, zasigurno obradovati nekog prolaznika.

ELEGANTAN ILI SPORTSKI?

Ponuda novčanika je velika, a na vama je izbor- da li ćete se odlučiti za klasičan- kožni ili za neku moderniju, trendi varijantu.

Izgled novčanika bi trebalo da prati vaš stil oblačenja. Ukoliko radite u  ozbiljnoj firmi i nosite odela, nije baš primereno da iz džepa izvadite platneni novčanik. Ukoliko se pak oblačite sportski i veći deo vremena provodite u trenerci, farmericama i duksevima, možete sebi dopustiti malo više slobode pri izboru novčanika i pustiti mašti na volju.

Kada birate novčanik imajte na umu da je to stvar koja se ne menja svaki dan, da je uz vas kad god ste van kuće i da je zato bitno da njegov izgled bude neutralan, odnosno da se bojom i ukupnim izgledom uklapa u veći deo kombinacija koje imate. Niko vama ne brani ni da imate više novčanika, ali onda vam se, ukoliko niste pažljivi, može desiti da pri promeni izgubite neku od dragocenosti.

FUNKCIONALNOST NA PRVOM MESTU

Pri izboru novčanika najznačajnija je funkcionalnost. Pre nego što se odlučite za kupovinu, proverite da li ima dovoljno pregrada, korisnih za čuvanje sitnica- na primer ceduljica, koje se inače lako gube.

Trudite se da u novčaniku ne nosite ličnu kartu ili druga dokumenta, pošto se može desiti da ga izgubite, ili da vas pokradu, a onda morate da provedete sate i dane dok ne izvadite nove lične isprave.

SLIKA U NOVČANIKU- MESTO U SRCU

Nekada je slika u novčaniku značila i mesto u nečijem srcu. Danas, sa pojavom mobilnih telefona, sa čijih se displeja smeši lice drage osobe, ta posebna providna pregrada u novčaniku možda izgubila značaj koji je nekada imala.

Ipak, ne bi bilo loše da od drage osobe zatražite neku lepu sliku i da je stavite u svoj novčanik. Kada ugledate osmeh voljene i plaćanje će vam možda lakše pasti….

by Milena Stanisavljević

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Fashion – Novčanik

  1. Хоћете ли ставити макар једну слику новчаника у задњем џепу мушких панталона? Било би лепо када већ говорите о овој теми.

    Поздрав, Милан

Ostavite komentar