Prosize kapsule

M@N! Lifestyle – Kako odabrati dezodorans?

Možda niste znali, ali sveže lučeni znoj nema apsolutno nikakav miris. Do onog svima poznatog miomirisa dolazi tek kada se znoj počne „raspadati“, odnosno kada bakterije počnu da ga razlažu. Zbog toga nije na odmet koristiti dezodoranse, naročito ako planirate nekad u životu nešto i da smuvate. Problem koji se može javiti je – koji dezodorans odabrati?

Pre svega, bitno je da se odlučite za onaj koji vama najbolje odgovara.

Alkoholni dezodoransi manje su efikasniji od antiperspiranata jer alkohol brzo isparava, a onda je presudno da li je miris dezodoransa jači od vašeg prirodnog. Ako se malo znojite onda bi vam ovakva zaštita trebala biti dovoljna.

Ali ako vam alkoholni dezodoransi nisu dovoljni probajte antiperspirante. Oni probleme rešavaju u samom korenu. Uništavaju bakterije, a na koži stvaraju tanki zaštitni sloj, i na taj način zaustavljaju znojenje.

Ipak, oni se ne preporučuju osobama osetljive ili iziritirane kože jer bi je dodatno isušili i oštetili. Takve osobe bi trebale koristiti dezodoransne kreme koje su dosta nežnije prema koži.

Još jedna važna napomena je da funkcija sprečavanja znojenja ili ublažavanja prirodnih mirisa zavisi od sastava dezodoransa, a ne od pakovanja.

Dakle, odgovarajući možete kupiti u kojem god obliku želite (stick, sprej…). Važno je samo zapamtiti – antiperspiranti za znojljivce, alkoholni za lakše slučajeve.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “M@N! Lifestyle – Kako odabrati dezodorans?

  1. Pingback: Znojenje - kako ga kontrolisati | Muški magazin - M@N!

  2. Hahaha, zbog toga nije na odmet koristiti dezodoranse, naročito ako planirate nekad u životu nešto i da smuvate, ovo je najjace