Prosize kapsule

M@N! Trening – Jedan minut za sebe!

Često zapadnemo u krizu zbog osećaja da ne činimo dovoljno za sebe – za svoje telo, um.. Najčešći odgovor je – nemam dovoljno vremena, ali iznenadili biste se kada bi shvatili koliko to zaista zavisi samo od Vas. Pre nego zapadnete u sledeću krizu, M@N! će vam objasniti kako da je preduhitrite..

Trening od jedne minute zvuči smešno, zar ne? Ali hajde da pokušamo – ipak će vam to oduzeti samo minut vašeg vremena. Priznaćete, nije tako strašno.

Hajde da odvežbamo nešto za tih 60 sekundi. Samo jednu vežbu. Recimo, sklekove, trbušnjake.. Iznenadićete se koliko ih stane u taj minut. Prednost – vežbali ste, a niste se ni oznojili. Znači, ne morate pod tuš!

Iron Abs za vas

Još uvek vam onaj minut zvuči smešno i kažete, pa šta se može postići za jedan minut. Da li ste svesni da skijaši pređu celu veleslalom stazu za minut. Znate li da prosečan trkač istrči 100 metara za jedva deset sekundi, a šta mislite koliko može za šest puta više..

Dakle, minut je sve samo ne beznačajan. Takođe, jednominutno vežbanje nije ni lako. Evo pokušajte jednu naizgled laku vežbu. Podignite ruke ispred sebe vodoravno s podom. Spojite ih kao u položaju za molitvu. Pritišćite dlan od dlan što jače možete napinjući grudne mišiće. Ponovite 30 puta. Mislite li još uvek da je jednominutno vežbanje lako. Ni u 60 minutnom treningu ne biste učinili više za svoje grudi.

Cilj ovog minuta, ipak nije da od njega stvorite ubilački trening od kog ćete se pretvoriti u Supermena. On će od vas stvoriti Supermena na drugi način – trenirajući vaš karakter. Budite istrajni, i minut po minut, na kraju meseca imaćete 30 minuta kvalitetnog, a svakodnevnog treninga. Ništa bolje za sebe ne možete učiniti, nego da u nečem budete uporni. Osećaj je divan, a trud se uvek isplati.

Dodatno, ovo ne mora uvek biti samo minut, vremenom će postati i dva, a taj drugi možete iskoristiti da svakog dana poradite i na vašem duhu, umu.. naučite tri nove reči nekog stranog jezika, pročitajte stranicu knjige, postavite sebi plan za taj dan, organizujte se – videćete, mitu na dan može učiniti čudo za Vaš život!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Trening – Jedan minut za sebe!

  1. "Ni u 60 minutnom treningu ne biste učinili više za svoje grudi."

    Vi se šalite?