Prosize kapsule

M@N! Love & Sex – Sex kroz život i godine!

Prema knjizi „Sextasy“ poznatog „sexologa“, dr Tracey Cox, u kojoj se dotična pozabavila seksom kroz različita životna doba, naš seksualni život, navike i rutine ni u jednoj etapi nisu iste. Seks evoluira baš kao i mi. Kako su istraživanja dr Cox pokazala, žene su tokom dvadesetih najsklonije lezbejskim odnosima, u tridesetima se i muškarci i žene okreću jedno drugom i pale neke nepoznate vatre u krevetu, a tokom čedrdesetih, iako je to period rezervisan za neverstva i opadanje seksualne aktivnosti, seks dostiže kvalitativni vrhunac. Ali hajde sada da prođemo detaljnije kroz sve faze…

Dvadesete

Kao što smo napomenuli, žene su u ovom periodu u svojim seksualnim fantazijama najčešće orijentisane na žene. Za to vreme, muškarci pregorevaju od razmišljanja o seksu, a kako su neka ranije istraživanja pokazala, prosečan muškarac u dvadesetima na seks pomisli na svakih nekoliko sati. I dok muškarci razmišljaju o seksu sa ženama, interesanta činjenica o kojoj bi možda pre trebali da razmisle, je da 76% žena tokom seksa sa ženom doživi orgazam, dok sa muškarcem orgazam doživi njih 50%. Takođe, za ovaj period vezuje se eksperimentisanje sa pozama, trojke, četvorke i druge orgije (i to najviše u prvoj polovini 20-ih), kao i odlasci u striptiz barove..

Lete mi, lete – tridesete!

Kako smo prevazišli ona početnička seksualna uzbuđenja, tridesete su pravo vreme da se pređemo na nešto ozbiljnije. Prvi korak ka seksu tridesetih je seks na javnom mestu – park, plaža, mračni prolaz među zgradama.. Drugi korak su već neke ozbiljnije igrice, kao što vezivanje, spanking i druge sado-mazo igrice.. U ovom periodu, većina se i ženi i udaje, dolaze deca i reklo bi se da će seks ući u fazu stagnacije. Međutim, nije tako. Iako smanjenim tempom, „aktivnosti ispod čaršava“ traju sve do nekoliko nedelja pred porod, a broj odnosa se vrti oko 5 mesečno. U nekim slučajevima, seks se vraća u normalu nakon pola godine od porođaja, a prema knjizi dr Cox, tek nakon 2 godine.

U tridesetim čak 95% žena redovno doživljava orgazam, a čak 87% posto priznaje da se to dešava tokom oralnog seksa i masturbacije. Oralni seks je još jedna od navika koje postaju veoma poželjne u tridesetima.

Četrdesete

Četrdesete su prema knjizi „Sextasy“ doba neverstva, muške impotencije, ali i retkog i kvalitetnog seksa. Na testu vernosti, tokom čedrdesetih padne čak 48% i jednih i drugih, a kao najčešći razlog navode se „bračni problemi“. Neverni muškarci su najčešće oni koji su u dugogodišnjem braku, žive u gradu, kontinuirano izloženi sex porukama o kojima svakodnevno razmišljaju, a pre braka su vodili veoma aktivan seksualni život. Što se žena tiče, ovaj period poklapa se sa periodom klimaksa, tako da mnoge stiču utisak da ih brak i partner ne zadovoljavaju u potpunosti i da u toj vezi nisu srećne – to više nije to. Ova kriza, ispit je za mnoge bračne zajednica, pa čak i one koje su se do tad vodile kao primer srećnih i stabilnih. Koja preživi potrese četrdesetih ima velike šanse da istraje do kraja.

Što se seksualnih navika u ovom periodu tiče, siguran seks SIGURNO nije jedna od njih. Od 45-e godine broj polno prenosivih bolesti raste skoro duplo brže nego kod tinejdžera, verovatno iz pogrešnog ubeđenja da s godinama postajemo imuni na njih. Seks se proređuje, ali zato postoje kvalitetniji. Među činjenicama priloženim u knjizi dr Cox, nalazi se i ova – od 18 do 29 godina prosečan broj odnosa je112 puta godišnje, da bi zatim ta brojka počela padati, pa se od 30. do 39. godine kreće oko 89 puta godišnje. Nakon 40. prosek pada na 69 puta, ali Coxica tvrdi da je to na račun kvaliteta.

U kojoj dobi se vidite, i da li ste za kvantitet ili kvalitet?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.