Prosize kapsule

5 Stvari koje M@N! mora da zna – u fitnesu!

Grudi

Grudi su velika mišićna grupa koja se najsporije razvija i traži maksimum vaše pažnje. Kada izvodite potisak sa grudi obratite pažnju na tri stvari: Prvo – lopatice potisnite nadole, što bliže jednu drugoj. Drugo – kada spustite šipku, laktove približite trupu. Treće – šipku koja je u visini grudi, bez odbijanja o grudi, energično potisnite na više. Na ovaj način je vaš potisak izveden pravilno.

Trbušnjaci

Sklekovi su tajna formula uspeha za jake trbušnjake. Oni ne samo da utiču na mišiće grudi i ruku, već i na mišiće jezgra. Međutim, važan je način na koji izvodite sklekove. On, naravno, mora biti pravilan. Da li ih radite pravilno rećiće Vam se samo – rezultatima.

Biceps

Evo par saveta kako da dobijete puniji biceps. Prilikom izvđenja nekih biceps pregiba, ruke držite ispred tela, a kod drugih iza ili sa strane tela. Promena položaja ruku pri izvođenju pregiba doprinosi ravnomernijem razvoju dvoglavog pregibača podlakta, tj. bicepsa i samim tim punijim bicepsima.

Iron Abs za vas

Rast mišićne mase

Za rast mišićne mase najbitnije je slediti sledeću formulu – ne trenirajte dugo, već kratko i intenzivno; pravilna forma pokreta i budite umereni sa težinama s kojim pokrete vežbe izvodite; držite se ustaljenih vežbi, ne eksperimentišite s novima dok uobičajene ne pokažu rezultate; 8 sati sna; jedite kvantitetno, ali kvalitetno; koristite dodatke ishrani isključivo uz savet stručnjaka; snagom volje pomeraju se planine!

Odmor

U vežbanju pauze imaju posebno mesto u sagorevanju masnih naslaga. Otkriveno je da upravo pauze pomažu u sagorevanju sala. Pri jednom istraživanju ispitano je sedam muškraca od 25 godina u proseku tako što su prvo sedeli sat vremena, a zatim sat vremena vozili bicikle i na kraju vozili dve ture po 20 minuta sa pauzom od 20 minuta između toga. Kada su se vežbači odmorili između setova, nivo slobodnih masnih kiselina u telu je naglo rastao što je siguran pokazatelj sagorevanja masti u telu. Nivo je ostao povišen i nakon drugog seta, pa čak i čitav sat nakon vežbanja.

©Muskimgazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.