Prosize kapsule

Ivan Tešanović – Kralj improvizacije!

by Nikola Dražović

Retki su oni koji bar jedan dan u nedelji prošle godine, nisu završili uz program televizije FOX i to u terminu od 20. 00 h kada su se na istoj emitovali sada već kultni – Nindža ratnici. Statusu kulta, a i statusu jedne od najgledanijih emisija na pomenutoj TV doprineo je neverovatan voditeljsko – komentatorski tandem koji svojim vrcavim opaskama sat vremena lude japanske zabave pretvara u ventil milionskoj publici pred malim ekranima. Kako su za kratko vreme postali omiljene srpske TV zvezde, čime su potkupili 85. 000 fanova na Fejsbuku, ujedinili bivšu SFRJ i o mnogim drugim podvizima čuvenog dvojca, za Muški magazin – Ivan Tešanović…

Početak…

Početak je bio davno. Još pre Nindža ratnika, Američkog rvanja… negde sredinom 90 – tih. Odrastao sam u blokovima kraj Save, sa društvom u kom nas je bilo svakakvih, ali sve nas je spajala ta jedna crta da smo malo opaljeni. Kako su te 90 – e bile teške, čovek je lako pucao. U jednom trenutku to se desilo i meni, tako da sam izlaz od svega pronašao na obali mora, na Kritu, gde sam na oporavku bio neke 2 godine. Bavio sam se svime i svačim, jer je svaki posao bio dobrodošao. Fakultet još nisam završio, mada sam ih upisao nekoliko, ali ne odustajem jer je to jedna od onih 10 životnih stavki – pod obavezno! U novinarstvo sam ušao po povratku u Srbiju gde sam sa par drugova kroz rad u samostalnoj produkcijskoj kući učio tajne montaže, rada sa kamerom i televizijom. Bilo je i par nagrada, sve u svemu – lep početak. 2000. počinjem da radim na reformisanoj TV Košavi, da bi 2006. došao na FOX… i da, naravno – oženio sam se!

Američko rvanje

Na FOX televiziji sam počeo u informativi, ali kako mi je neostvarena želja bila da budem komentator fudbalskih utakmica stalno sam dosađivao uredniku da me pusti da probam. Jednom prilikom me je pozvao da probam nešto, da vidi kako ću se snaći i ispostavilo se da je to bilo Američko rvanje. Kad sam video šta je, pomislio sam – jaoo.. šta će mi ovo, dosadno i slično, ali se ispostavilo da mi leži. Miljana sam tada znao samo kao kolegu iz sportske, ali video sam da je ovako neozbiljan kao ja, pa sam rekao da može, ali samo ako budem radio sa njim. I tako je počelo – pravila, imena i dosta toga još nismo znali, ali uz improvizaciju smo pravili čuda. Interesantno je da je i tada kada je rejting gledanosti FOX – a bio 1, naša emisija imala rejting 5.

Nindža ratnici

Nakon rvanja, dobili smo ovaj serijal, koji je već na prvi pogled delovao dovoljno ludo da bi ga nas dvojica prihvatili. U originalu, japanski voditelj najavljuje takmičare, čita njihove generalije i prati ono što rade na terenu. I tako u nedogled. Kako bi to našoj publici brzo dosadilo odlučili smo se za već oprobani metod, što je kao što se može videti za 4 meseca dalo vidne rezultate. Pre neki dan sam na Fejsbuku našao grupu naših fanova koja broji 85. 000 članova iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, BiH, Hrvatske… neverovatno! Ceca ima samo 10. 000.. Inače, još jedna luda stvar

je ta što smo mi unapred odgledali i pripremili samo prvu epizodu Ratnika. Sve viagra canda posle toga je samo naša improvizacija i neprekidna igra prebacivanja i dobacivanja. Čak i režija kad nas smeste u kabinu, ne odlazi, nego ostaje da sluša šta ćemo nas dvojica smisliti..

Nakon Nindža ratnika, usledio je i serijal Kraljevi Ade koji vas je osvežavao tokom vrelih letnjih dana, a zimu nekako preživljavamo uz vickasti tandem koji se oprobao i u novom serijalu japanske produkcije, Bazooke, koji je jesenas startovao na TV FOX.. O čemu se tu radi, zaista nije ni bitno, jer iza svega stoje imena zbog kojih su ove emisije i zavredile našu pažnju. Srpske nindže i kraljevi improvizacije – Ivan Tešanović i Miljan Milićević.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.