Prosize kapsule

M@N! Love & Sex – Budi nežan, udari me jako!

 

Izašli ste sa svojom partnerkom u šetnju, otišli na piće, usput joj kupili ružu, a onda otišli u stan kako biste se u potpunosti posvetili jedno drugom. Pre nego ste se razbaškarili na krevetu, ona je odsekla predugačku stabljiku ruže i cvet stavila u vazu. Nešto kasnije, tokom predigre, uzeli ste tu glatku stabljiku i njome ovlaš udarili svoju partnerku po guzi. Nije se bunila. Nastavljate da je udarate sve jače i jače, na njenoj pozadini ostaju crvene šare, između njenih stisnutih nogu potop, ali ne traži da stanete. Jedina reakcija su uzdasi koji su više odraz zadovoljstva nego bilo čega drugog.

Ovako bi mogao da izgleda jedan od scenarija upoznavanja sa sopstvenom sado-mazo karakternom crtom, koja može biti manje ili više izražena, zavisno od ličnosti. Mnogi će ovo negirati već u startu, govoreći kako je to „odvratno“, „bolesno“, ovakvo ili onakvo, ali, ukoliko u nekoj situaciji budu dovoljno opušteni i željni eksperimenta, sigurno neće izbeći priliku da probaju nešto što se bar graniči sa sado-mazohizmom.

Iako je medicina sado-mazohizam vekovima smatrala psihijatrijskim poremećajem, bol kao glavni akter seksualnog uživanja odavno je prihvaćen od velikog broja ljudi. Ukoliko sumnjate u to, onda se zapitajte kako biste nazvali grebanje ili ugrize tokom seksa, kao i toliko rasprostranjeno pljeskanje po dupetu (iliti, ako vam je tako draže, guzi), gde je većina seksualno aktivnih ljudi bar jednom praktikovala neki od ovih oblika blagih sado-mazo igrarija. Danci su, da podsetimo, sado-mazohizam uklonili iz liste seksualnih poremećaja još 1994. godine, a od tada do danas, opšta klima u vezi sa ovim pitanjem se toliko promenila da se sado-mazohizam nenormalnim smatra samo u rigidnim, tradicionalnim i, zašto to ne reći, zatucanim sredinama.

Očevi pojmova sadizam i mazohizam su pisci Markiz De sad i Lepold Von Saker-Mazoh, koji su, svako na svoj način, pisali o ovim oblicima seksualnog ponašanja. Dok je Austrijanac Saker-Mazoh u svom delu Venus In Furs do detalja opisao odnos dominacije između dvoje partnera,  Markiz de Sad će ostati upamćen kao najekstremniji pisac na ovom polju. Teško da je posle njega izmišljena perverzija koju on već nije opisao u svojim delima, a  akteri su često išli dotle da su se pojedine seksualne igre završavale tragičnim ishodom, tako da nije ni čudo što njegova dela i dan-danas izazivaju broje kontroverze.

Slični tekstovi

Comments are closed.