Prosize kapsule

M@N! Fitnes – Vežbe sa diskom

Kada gledamo američke filmove, lako bi se mogli prevariti, pa pomisliti da Amerika zaista jeste zemlja boljih mogućnosti. Pored toga što svi glumci (ili makar oni glavni) pucaju od love, voze besne mašina i svako veče opale neku drugu vrh cicu, njihovi mišići pucaju od nabijenosti. Naravno, to je sve iscenirano, i naravno, za takve uloge se bira par retkih koji zaista pojavom i karakterom odgovaraju malopre navedenom opisu. Ipak, i ti malobrojni su stvarni i oni zaista imaju mišiće – da se smrzneš. Iznenadićete se, ali tajna savršenih mišića vam je pred nosom.

Braća Ameri sa malih ekrana, u svojim treninzima primenjuju tehniku koju je svaki Srbin otkrio davnih dana – cepanicu! Ha! Sad mora da smo Vas totalno zbunili, jel’?? Ništa ne brinite, evo objašnjenja..

Tehnika je zasnovana na ponavljanju radnji koje izvodimo pri podizanju iscepkanih cepanica sa tla kada želimo da ih prenesemo na drugo mesto. Naravno, umesto cepanica koristi se disk, ili neki drugi teret veće težine, a evo 4 vežbe koje možete raditi i kod vaše kuće.

Iron Abs za vas

Podizanje iznad glave

Stanite iznad diska. Savijte se u kukovima i kolenima kako biste ga podigli. Uzmite ga i ispravljajte do tri četvrtine puta. Onda primaknite disk grudima i podignite ga iznad glave, sve jednim potezom. Obrnite vežbu i vratite disk na pod. Ustanite i radite od 6 do 8 ponavljanja.

Spuštanje i dizanje tega

Uzmite disk, savijte se u struku dok vam leđa ne budu paralelna sa podom. Kolena takođe blago savijte, a donja leđa stavite u prirodni luk. Podižite i spuštajte disk koristeći gornja leđa i ramena. Uradite 6 do 8 ponavljanja.

Propadanje sa diskom

Držite teg uz grudi, prekrštenim rukama. Istupite levom nogom i spuštajte se dok butina ne bude paralelna sa podom i dok drugim kolenom ne dodirnete tlo. stegnite karlicu, vratite levu nogu i stanite u početni položaj. Uradite od 8 do 10 ponavljanja, menjajući noge.

Jutarnja vežba

Držite teg uz grudi. Glavu držite pravo, blago savijte kolena, kukove izbacite napred i polako spuštajte leđa ka podu. Napravite pauzu pre nego što sasvim ispravite leđa i oslonite se na pete kako biste se vratili u početni položaj. 6 do 8 ponavljanja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.