Prosize kapsule

1o najluksuznijih hotelskih prenoćišta

Money, money, money.. must be funny in the richm@n! world. Prigodan početak za sledeći sažetak. A u sažetku 10 najluksuznijih svetskih hotela po oceni Dejli mejla..

Na desetom mestu nalazi se “Ric” u Londonu, gde jedna noć u apartmanu “Princ od Velsa” košta 4.500 funti. Soba je opremljena nameštajem iz doba Luja XVI, a sa terase se pruža pogled na Bakingemsku palatu.

Sledeći je predsednički apartman u hotelu “Refls” u Pekingu, gde za 7.000 funti možete boraviti u kolosalnom prostoru od 300 kvadratnih metara, i uživati u teretani ili malom bioskopu.

Osmi je pariski “Hajat”, gde apartman “Vendom” za noć košta 13.000 funti. Terasa gleda na Trg Vendom, a u apartmanu se nalazi i spa centar. Za istu cenu možete noćiti i u glavnom apartmanu hotela “Ric Karlton” u Moskvi, gde prozori od poda do plafona pružaju pogled na Kremlj i Crveni trg. Pored mermernog kupatila, apartman ima i “sobu za paniku” iz bezbednosnih razloga.

Apartman u potkrovlju hotela “Atlantski raj” na Bahamima košta 15.000 funti, potpuno je uređen u mermeru i ogledalima, a ima i koncertni klavir.

Enterijer petog najskupljeg hotela, Burž al Araba u Dubaiju, potpuni je kič. Stepenište je zlatno, tepisi sa leopard printom, a krevet rotira ukrug. Pa ko voli, cena je 17.000 funti za noć.

Četvrto je “Potkrovlje Taja Vornera” u njujorškom hotelu “Četiri godišnja doba”, gde za 21.000 funti dobijate apartman od devet soba, kao i pogled na Menhetn koji obuhvata 360 stepeni.

Treći je apartman nazvan “Nebeska vila Hjua Hefnera” (22.000 funti za noć) u “Palmsu”, Las Vegas. Pored ogromnog đakuzija, i ostatak sobe ukrašen je “Plejboj” zekama.

Na drugom mestu nalazi se “Apartman Olivijeovih” u hotelu “Martinez” u Kanu, gde za 23.000 funti borave holivudske zvezde kao što je Džodi Foster. Dekor je kompletno art deko, a na prostranoj terasi nalazi se đakuzi za sedmoro.

Najskuplji apartman na svetu je “Kraljevski penthaus” u Ženevi. Luksuzni apartman u hotelu “Predsednik Vilson” košta 27.000 funti za noć. Dok uživate u pogledu na jezero, štiti vas staklo otporno na metke, pa nije čudo što mnogi svetski lideri odsedaju upravo u ovom hotelu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “1o najluksuznijih hotelskih prenoćišta

  1. Pingback: 1o najluksuznijih hotelskih prenoćišta -

Ostavite komentar