Prosize kapsule

Clive Christian No. 1 – Najskuplji parfem na svetu

Pitanje najboljeg parfema, pitanje je ukusa. Ne može se reći ni dobrog ni lošeg, jer su ukusi različiti kao što su različiti i muškarci koji biraju parfem koji bi im odgovarao. Međutim, sledeći onu – ako ne znaš šta je dobro pitaj šta je skupo, mićemo vam preporučiti parfem Clive Christiana koji se sasvim zasluženo zove No. 1 (zbog ovog parfema Christian je uvršten i u knjigu Ginisovih rekorda), a košta tričavih 2. 350 američkih dolara.

Cilj je bio proizvesti najbolji mogući parfem, tako da se na sastojcima nije štedelo, a Christian je otkrio samo 2 – unikatna indijska sandalovina (koja je inače pod zaštitom indijske vlade) i posebna vrsta vanile sa Tahitija, koja je dodatno prošla kroz niz laboratorijskih procesa kako bi dobila notu koja je tražena. Ako ste mislili da ćete za 2.350 dolara dobiti bočicu od 100 ml, prevarili ste se, jer ćete dobiti onu od 30 ml, a svake godine se takvih proizvede samo 1000. Međutim, ovde nije kraj. Miris ima cenu. Naročito onaj individualni, a ako poželite takav, za njega ćete morati da izdvojite 200. 000 dolara koliko košta primerak najskuplje verzije parfema No. 1 po imenu Imperial Majesty, koji se proizvede u svega 10 kopija godišnje.

Ako želite da se pridružite eliti koja miriše No. 1 (Elton John, Tom Cruise..), iskešajte se za par stotina hiljada dolara i budite njegovo Imperial Majesty – No. 1!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.