Prosize kapsule

Plavuše ili crnke?!

Plavo a guzato, đe ćeš bolje!

Prema nepisanoj knjizi uvaženih i istorijom i iskustvom muško-ženskih odnosa, potvrđenih stereotipa plavuše su lepe i lake, crnokose hladne, ali i glupe, brinete tople i romantične, a crvenokose veštice. Međutim, kada bi sklonili stereotipe na stranu, ostale bi činjenice, a one kažu da su crvenokose bile veoma popularne u Antičko doba. Bile su izvor inspiracije mnogim pesnicima, a zbog svoje boje kose za njih su vezivani pojmovi – vrela krv, divlja u krevetu, vatrena strast. Tokom 16. i 17. veka mišljenje o crvenokosima u Evropi se menja, tako da je od vatrene strasti ostala samo vatra lomače na kojoj su spaljivani zbog boje svoje kose, koja je bila dovoljan dokaz veštičijeg genetskog koda.

Plavuše – seksi, lepe, perverzne, dečiji nevine, zabavne i naravno, ne baš preterano pametne. Prototip plavuše 20. veka bila je Merilin Monro. Da u ovome možda ima istine, ne potpune, ali makar neke, moglo bi se zaključiti ako bi se pratila geneza fatalnih plavuša od Merilinke.. Princeza Dajana, Pamela Anderson, Britni Spirs (mada tu i nema nečeg preterano fatalnog), Paris Hilton, Hajdi Klum.. Određene osobine pomenutih dama, ne mogu se tako lako zanemariti, zar ne..?

Međutim, o plavušama se trubi cele godine, a na kraju najlepša žena godine – tamnokosa Megan Fox. Uz nju se heftaju senzualna Anđelina, srpska snajka Adrijana Lima, Monika Beluči.. izgleda da se ovime potvrđuje naša teza sa početka – Na pitanje – crnke ili plavuše, odgovor svakog muškarca bio bi verovatno – nemoj mi to razdvajat. Plavuše su dobre na prvu loptu, al’ na onu drugu podjednako dobro ležu i crnke. One, ipak imaju ono nešto što bi prosečan muškarac definisao kao – pali me kad me hladi..

S druge strane, nije na odmet pomenuti da se slika muškarca koji najviše odgovara ženskom oku, od početka nikad nije menjala – visok, crn i zgodne građe. Drugačije rečeno, imamo sreće što smo sa Balkana..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.