Prosize kapsule

Brigada – Mi carevi, a vi ….. ??!

by Nikola Dražović

Njihove rime nisu o Bentlijima i Ferarijima. Oni su momci sa beogradskog asfalta, tako da repuju o onome što život tog asfalta diktira. Brigada je njihov način da poruče – Mi smo carevi, a vi pičke, jer u društvu poremećenih vrednosti drugog načina nemaju. U studiju Beogradskog Sindikata popričali smo sa onima koji će sustići svoje vetrenjače i njihova krila zavrteti nekim svojim vetrovima – mladim i punim snage. Za Muški magazin članovi REP ganga pod imenom BRIGADA.

BRIGADA je projekat koji je pod rep palicom Šef Saleta, člana Beogradskog sindikata, počeo sa nastajanjem pre nešto više od godinu dana. Počeo sa nastajanjem, jer još uvek nastaje. U viagria početku zamišljena kao kompilacija, vremenom je evoulirala u grupu ljudi okuljenu oko iste ideje – stvaranje tvrdog uličnog repa, bez kompromisa.

Brigada nastupa – sve u 16 – kako su nam rekli. Pesme za prvi album su spremne, spot za pesmu Deo sam klana takođe.. ostaje još samo da završe album, i onda se može reći da su nastali. Brigadu čini više mladih solo izvođača i rep grupa. Svako od njih rep sluša od malena, i kad bio ovo bio kliše tekst, sigurno bi sada usledilo ono – rep je njihov način života. Sigurno da jeste, ali rep bi prema toj logici bio način života svakog prosečnog Srbina. Dakle, svi smo mi reperi, ali retki repuju o tome. Zato, oni i jesu Brigada – udarnička četa koja udara po onome što mladog Srbina u Srbiji najviše boli.

Brigada:

Grupu čine Shef Sale (Beogradski Sindikat), Nishke aka Mlata, Cobran, Zhuti I Kum Majk (Sick Touch), Shmac Daddy (Bauk Squad), Zhozi Zho i Marlon Brutal. Raspon godina je od 20 do 29. Svi smo iz Beograda, iz nekog dela Beograda tačnije, tako da je to pored godina, još jedan od razloga zašto se tako dobro razumemo. Radimo mnogo, imamo mnogo nastupa, i mada još nemamo album, već imamo veliku publiku. Na svakom našem nastupu, bilo da je u pitanju klub, festival, da li smo u Srbiji ili negde u inostranstvu, posećenost je uvek velika. Problem je što ne možeš nastupiti 3 puta pred istom publikom sa istim pesmama. Kao i svi reperi, i mi smo po tom pitanju neozbiljni, pa iako imamo već sve pesme, album još uvek čeka. Potreban je dobar menandžer, jaka izdavačka kuća i naravno, novac da platite sve to. Nama škripi od prvog do trećeg.

Brigada o srpskom repu:

Stanje srpskog repa je nikad lošije, što je apsurdno s obzirom da se rep sluša nikad više. Razlog je u nedostatku jakog izdavača koji

bi stao iza mlade rep scene i omogućio im uslove za rad. Postoji samo jedna izdavačka kuća kojoj moraš da platiš da bi ti izdali materijal, ali i da potpišeš ugovor na tri albuma što nikome ne odgovara. Onda se nađeš na polici u prodavnici sa još 80 očajnih izdanja i 4 koja nešto vrede. Eto, to je ukratko slika srpskog repa danas – uzludna borba u koju krećeš iz ljubavi prema repu.

Brigada – planovi:

U planu nam je da, napokon, objavimo album. Kao što smo rekli, sve pesme su gotove. Ostalo je da se sve to smiksa u jedno ozbiljno rep izdanje. Trenutno završavamo spot za pesmu Deo sam klana koja bi trebala i da najavi album, a onda…

Tek na početku, ali među onima koji žive ritam ulice, članovi Brigade, njihove pesme, ali i životna filozofija već su na nivou Superstarova. Daleko je taj život od spotova i pesama njihovih Holivudskih kolega, ali i ovih srpskih – oni pevaju rep koji žive, bez flerta sa životom koji bi neki hteli da bude rep. Ipak, poenta ove muzike i jeste to..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Brigada – Mi carevi, a vi ….. ??!

  1. samo napred drugari!!!!!! B B B BRIGADA!!!!!!!! CHEKAMO NASTUP U VALJEVU….