Prosize kapsule

M@N! Love & Sex – Zašto ona vara?

Psihologija muških i ženskih prevara korene vuče iz različitih osnova. Muškarac će prevariti iz dosade, da razbije monotoniju, a žena iz nezadovoljstva. Sami ocenite koje od ovo dvoje je gore, a mi ćemo vam pomoći kratkim vodičem kroz temu – zašto ona vara?

Sva istraživanja su pokazala, i u to više nema sumnje – žene varaju češće. Usamljenost, nedostatak samopouzdanja i komunikacije sa partnerom, samo su neki od razloga zašto žena vara. O svakom od njih pomalo..

Nedostatak komunikacije

Većina vas pri pominjanju ove teme spremna je da drekne – Pa ceo život nešto pričamo!! Međutim, nije stvar u priči, već u kvalitetu iste. Porodične teme – od čega deca boluju, koliko novca treba izdvojiti za rođendanske poklone, koliko za račune.. sve su to teme koje udaljuju partnere time što postaju rutina. Prava komunikacija podrazumeva intimne razgovore o planovima, životnim ciljevima, željama, osećanjima.. Teško je muškarcu pričati o tome, ali potrudite se – bićete prevareni, ostavljeni – debelo namagarčeni.

Usamljenost

To što ste u dugoj vezi ili braku ništa ne znači. Trenutak u kom žena postane usamljena pred vašim očima provuče se neopaženo. Razlog je upuštanje i opuštanje u sigurnosti stabilne veze, koja najčešće vodi monotoniji. Prestaje strast i lagano od para koji se ludo voleo postajete par koji ide kroz život iz dana u dan. Naravno, ne kažemo da leptirići lete večno, niti da u jednom trenutku veza ne treba preći na sledeći nivo, ali nikada ne smete dozvoliti da zaboravite kako ste nekad bili zaljubljeni. Ipak, zbog tog osećaja i jeste zajedno

Osveta

U ovoj opciji krivi ste sami – varalica biva prevaren. To je nepisano pravilo, a ako ga se neko strogo pridržava to je sigurno prevarena žena. Osećaj povređenosti, ljutnje za cilj ima osvetu, da bi se i on osećao kao što se oseća ona. Oko za oko, zub za zub.

Nedostatak samopouzdanja

Duga veza je prepuna zamki. Naročito za ženu. Ona se u takvoj vezi lako može izgubiti, osetivši se nedovoljno privlačnom, poželjnom.. Samopouzdanje pada na najniže grane, još kad primeti da ne obraćate dovoljno pažnje na nju sve vodi ka jasnom rezultatu – potražiće nekoga ko to čini. Kako biste sprečili ovaj nemio rasplet događaja pomislite nekad i na nju. Poklon, kompliment, dve karte za bioskop.. trebalo bi biti dovoljno da ipak ostane vaša. Naravno, ovo ne treba ostati na nivou mita, jer ćete dobiti jednu lepu, ali korumpiranu vezu, a za to danas stavljaju iza rešetaka. Jednostavno, budite iskreni – prema njoj, ali i prema sebi. Možda u vašoj vezi nešto škripi…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.