Prosize kapsule

Korica hleba – hrskava, a zdrava!

Izuzmemo li prasence i možda još po nešto, priznaćete da retko šta iz oblasti kuhinje i kulinarstva može pričiniti takvo gurmansko zadovoljstvo kao što to čini hrskava korica tek ispečenog hleba. I miris i ukus.. Još ako se premaže maslacem. Međutim, pored užitka, korica hleba i zdrava.

Prilikom pečenja na temperaturi od 150 do 180 stepeni, u onom trenutku kad se hleb zarumeni,njegova korica sadrži supstance melanoidine koji nastaju kada se stope ugljeni hidrati i belančevine. Potpomažu zdravlje, ali čuvaju i naš mladolik izgled. Melanoidini daju organizmu podršku prilikom izbacivanja otrova. Čim klice, virusi ili štetne materije iz okruženja dospeju u organizam, ove supstance u kori hleba pomažu da se štetnih materija što pre oslobodimo.

Na nemačkom univerzitetu Minster, profesor Dr. Tomas Hofman otkrio je jedan specijalni melanoidin: pronil-lizin. To je posebna aktivna supstanca koja čovekovom organizmu daje snagu da se bori protiv tzv. slobodnih radikala. Pošto nas slobodni radikali čine starim i bolesnim, korica hleba definitivno štiti od bolesti i starenja, zaključuje Bankhofer.

Iron Abs za vas

Da li ste se nekada zapitali zašto se tako lepo osećate kada prođete pored pekare iz koje se širi miris tek ispečenog hleba. E, pa evo objašnjenja.

Verovali ili ne, čak i hleb se može svrstati među opijate, odnosno njegov miris kada je tek pečen. Prilikom pečenja hleba nastaju tzv. supstance koje nas čine srećnim, aldehidi i amini. To su aromatične materije, koje nas zavode, čine srećnim i deluju kao bezopasni opijati.

Dragi čitaoče, dakle, slobodno se navuci na miris hleba – zavisan ćeš postati jedino od sreće i zdravlja.

PRIJATNO!!!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.