Prosize kapsule

Mlekom protiv hroničnih oboljenja!

Bolesti srca i moždani udar, dve su najčešće kategorije od kojih oboleva čak 60% evropskog stanovništva. Način života i nepravilna ishrana doprinose kontinuiranom rastu ovih procenata, međutim većina neophodnih lekova koji bi pomogli u prevenciji ili makar ublažavanju i usporavanju ovih bolesti nalazi se, doslovno, na dohvat ruke. Pitanje je, koliko je naša savest lenja da ruku ispruži?

Prema istraživanjima britanskih naučnika sa univerziteta Reading, mleko štiti od većine bolesti savremenog čoveka, pre svega kardiovaskularnih, ali i nekih drugih bolesti tipičnih za muškarce, kao što je rak prostate. Mleko dodatno smanjuje stopu smrtnosti za 15 do 20 posto, dok rizik od hroničnih bolesti smanjuje za petinu.

Profesor Ian Givens, jedan od naučnika sa pomenutog univerziteta, kaže da mleko pruža mnogo više od čvršćih kostiju.

Iron Abs za vas

– Naše istraživanje omogućilo je da saznamo da li je konzumacija mleka važna za opstanak ili nije. Na osnovu svega zaključili smo da jeste. Kad se u obzir uzeo broj smrtnih slučajeva usled bolesti kardiovaskularnog sistema, moždanog udara i raka debelog creva, ispostavilo se da mleko značajno doprinosi smanjenju rizika umiranja od tih bolesti. Nismo pronašli nijedan dokaz koji sugeriše da bi mleko moglo biti štetno u smislu pomaganja razvoja određenih bolesti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar