Prosize kapsule

Mladi, a tako stari..

Nekako je logično senilnost vezati za godine. I to one pozne. Međutim, poslednja istraživanja pokazala su da starenje počinje već nakon 27 godine.

U redu, ovako bombastičan podatak stavili smo u podnaslov da bi privukli vašu pažnju, a sada – o čemu je ZAPRAVO reč? Naučnici su utvrdili da proces opadanja naših mentalnih sposobnosti počinje nakon 27. godine, nakon vrhunca mentalnih aktivnosti koji dostižemo u 27 godini.

Istraživanje je obavljeno na više od 2. 000 muškaraca i žena u dobi od 18 do 60 godina. Svis u bili zadovoljavajućeg zdravlja i visoko obrazovani, a kognitivne sposobnosti proverene su im različitim testovima.

Iron Abs za vas

Pokazalo se da su naše mentalne sposobnosti na vrhuncu kad imamo 22 godine, ali i da nakon 27. one naglo počinju opadati, posebno kada je u pitanju zaključivanje, brzina razmišljanja i prostorna vizuelizacija. Sposobnost pamćenja počinje nam opadati kada napunimo 37. godinu, a ostale mentalne sposobnosti nađu se na udaru vremena posle 42. godine.
Ipak, istraživanje je pokazalo da sposobnosti koje se baziraju na akumulisanom znanju, kao što je informisanost ili bogatstvo rečnika, s godinama rastu sve do našeg 60. rođendana.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.