Prosize kapsule

M@N! Tema – Impotencija

Problem palog viteza, onemoćalog kopljanika, labavog ponosa, neposlušne životinje, pritajenog tigra, skrivenog zmaja, stidljivog vršnjaka.. sve su to različite sleng definicije jednog od najvećih muških strahova – impotencije. Iako je simpotom ove boljke vidan i očigledan, njegovi razlozi nisu – bar ne na prvi pogled.

Stručno, impotencija (lat. impotens – nemoćan) je nemogućnost postizanja, odnosno održavanja dovoljne erekcije potrebne za snošaj, tj polni odnos. Manifestacije mogu biti i da se prilikom predigre dostigne puna erekcija,ali prilikom uvlačenja uda u ženski polni organ, naglo izgubi. Kao uzroci impotencije, navode se uzroci fizičke i uzroci psihičke prirode, ali pre nego pređemo na ova dva uzroka, postoji nekoliko predrasuda i mitova o impotenciji koje moramo demantovati, kako bi u istraživanje teme krenuli sa jasnom slikom.

Impotencija ne znači da ste sterilni(neplodni), ne znači da ste osuđeni na nju trajno, ne, krivica nije uvek samo vaša, i ne – masturbacija nema nikakve veze sa impotencijom.

Iron Abs za vas

Uzroci

Pored ove stručne definicije, postoji i ona narodska koja jednostavno glasi – ne može da vam se digne! A zašto ne može..?

Uzrok fizičke prirode

U ovom slučaju, impotencija potiče od disfunkcija samog organa – povreda, problem sa venama, odnosno arterijama koje snabdevaju penis krvlju, zatim bolesti kao što je depresija, karcinom prostate, Kušingov sindrom, hipopituitarizam, polineuritis, moždana kap, šećerna bolest (dijabetes), alkoholizam, pušenje, droga i druge loše životne navike.

Međutim, ne mora biti sve do vas, možda je vaš problem uzrokovan nekim lekovima na čije nuspojave i sporedne efekte niste na vreme upozoreni, ili čak i neka hirurška intervencija koja je uticala na vašu potentnost. Impotencija izazvana na ove načine može biti trajna, ali ne mora. Povreda je ipak fizički uzrok impotencije, tako da će i stepen vašeg oporavka, zavisiti od težine same povrede. U svakom slučaju, neophodna je konsultacija sa lekarom.

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Tema – Impotencija

  1. Pingback: Saveti za zdravu spermu | Muški magazin - M@N!