Prosize kapsule

M@N! Savet – Obrijte se kako valja!

Brijete se redovno, i smatrate da to radite po svim uputstvima koja ste mogli da sakupite – s kolena na koleno, sa TV-a, stranica časopisa i iz sopstvenog iskustva. A da li ste pitali M@N! kako da vam lice bude kao bebina guza? Jasno, niste.

Bolje sprečiti nego brijati

Umesto da rast brade usporite, sprečite ga već u samom početku. Iako se izbrijavanje ne preporučuje zbog mogućih iritacija kože, još veću muku sebi možete prirediti ako se ne obrijete kako valja. Površnim brijanjem, stvarate sve uslove za brži rast dlake.

Proces

Brijanje ne počinje tako što gel ili penu za brijanje nanesete na lice i počnete da se kasapite. Ne, čak i brijanje spada u delikatne i kompleksne procese. Prvo isperite lice vodom. Time uklanjate sloj mrtvih ćelija i prljavštine koja bi vam usporila i otežala brijanje. Zatim, nanesite ulje za brijanje, magični preparat koji će vašu dlaku učiniti svilenkastom i pogodnijom za SEČU. Tek onda nanesite i gel ili penu za brijanje.

Brijač

Brijete se, naravno, u smeru suprotnom od dlake. Broj sečiva nije presudan, ako ih često menjate. Najbolje je to činiti nakon svakog petog brijanja, jer nakon svakog brijanja sečivo gubi 5% od svoje efikasnosti, a posle četvrtog biće to već 20%. Sve nakon toga daje polovičan efekat.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.