Prosize kapsule

Zašto – zato!

Hiljadu je svakodnevnih situacija koje izvodimo po rutini, a pri tome se nijednom ne zapitamo zašto to činimo. E, pa M@N! se zapitao.. Zašto se ježimo, zašto se spontane erekcije dešavaju samo noću i zašto se budimo???

Zašto se ježimo

Iznenadićete se, ali odgovor je veoma primitivan. Instinkt ježenja ostao nam je od naših prapredaka koji su bili daleko bliži životinjama, a ako samo malo razmislite setićete se osnovne reakcije mačke u situaciji kada je uplašena – kostrešenje. Podseća li vas to na nešto? Možda imamo mnogo manje dlake nego nekada, ali instinkt je ostao…

Noćne erekcije

Ovo je način da preko noći penis dobije svežu krv. Svaka noćna erekcija obezbeđuje skoro 12 sati krvi za penis tokom dana. Kako je on sunđerasto tkivo, na ovaj način on prehranjuje svoje bakterije. Još jedan od razloga je taj što nam je mozak tokom noći u potpunosti inhibiran, tako da ne postoji nikakva blokada za nagone, kao što postoji tokom dana.

Zašto se budimo

Pored onog na vašem mobilnom telefonu, radiju, TV-u ili časovniku, budilnik postoji i u mozgu. Iako mu je veličina minimalna, naziv mu je kilometarski, pa ga nećemo navoditi ovde, ali uputićemo vas u njegovo funkcionisanje. On reguliše spavanje, telesnu temperaturu, hodanje itd. Proces buđenja se pokreće povećanjem telesne temperature, što vodi oslobađanju hemikalija i hormona koji nas bude.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.