Prosize kapsule

Dijeta za jedan dan

Kada se prvi put u našoj podsvesti javi ideja kako ne bi bilo loše da se izgubi koji kilogram i par centimetara sa našeg šlaufa muškosti, pivskog stomačića, ili jednostavno – stomačine, tada i ne razmišljamo o nekim dugim i zamornim dijetama koje zahtevaju samodisciplinu i kontrolu na duže staze. Uglavnom ta misao glasi – moram izgubiti 2, 3 – 5.. kilograma u sledeće dve nedelje. Međutim, postoji par stvari koje biste sigurno hteli znati o brzinskom gubljenju kilograma.. štetnih, naravno.

Kao prvo, dijetama od dve nedelje, najviše se gubi vode i mišićne mase. Zato i postoji ono što neki zovu jo-jo efekat, odnosno, tako izgubljeni kilogrami se brzo vrate.

Kako je većina ovih dijeta niskokalorična i ne sadrži mnogo ugljenih hidrata, ono što unesete od njih u organizam, koji se pri ovim dijetama nalazi u stanju gladovanja, odlazi pravo u masne naslage, jer organizam da bi se zaštitio prvo njih obnavlja. Posledica toga je gubljenje mišićne mase, a sa gubitkom mišićne mase usporava se i metabolizam, jer je u telu sve podešeno na njegovo preživljavanje. Dakle, telo će smatrati da je pri ovakvoj dijeti, ustvari bolesno i činiće sve da se odbrani i preživi – suprotstaviće se gubitku mase i kilograma.

Iron Abs za vas

Umesto kvalitetnog gubitka kilograma, gubićete na mišićima i vodi, salo će ostati, a ovih par izgubljenih kilograma vratiće vam se već nakon nekoliko nedelja, jer je telo odbranilo upravo one rezerve od kojih se prehranjuje, a nove kalorije će se samo zalepiti za već postojeće.

Kao i u vežbanju, pravi i trajni rezultati se ne mogu postići za dan. Neophodno je mnogo više sistematičnog i kvalitetnog rada i na sticanju mišićne mase, kao i na gubljenju masnih naslaga. Takvi rezultati zahtevaju mnogo odricanja, ali isto tako grade karakter, na šta sigurno niste računali kada ste prvi put pomislili – mogao bih da izgubim koji kilogram, I POSTANEM BOLJI ČOVEK!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar