Prosize kapsule

M@N! Misija – Nova devojka!

Svi imamo loša iskustva. Ako tvoja loša faza traje verovatno ti je teško da poveruješ da je to sastavni deo života ali veruj nam, svi smo mi bili ostavljeni, iznevereni, prevareni. Na kraju krajeva, nije to toliko strašno kako izgleda kada se desi. Važno je samo da ne padaš u bedak i da se posle nekih ispala i neuspešnih pokušaja ne zaklinješ kako „nikada više nećeš prilaziti devojkama…“ – to zaboravi. Ovaj život je pred tobom i na tebi je da napraviš najbolji i najzabavniji scenario.

Pa da počnemo. Još jednom: loša iskustva zaboravi kao loše dane i ne dozvoli da ti ona utiču na buduće odnose ili da ti ne-daj-bože budu parametar. Skoro isto važi i sa nekim dobrim iskustvima. Zapravo, ne bi bilo loše kada bi iz prošlosti i prethodnih neuspeha i uspeha izvukao samo iskustvo i počeo iz početka! Ako je tvoja bivša devojka odlično kuvala ne možeš da osuđuješ sledeću potencijalnu ukoliko ne zna da napravi savršene „prolećne rolnice“ ili tiramisu. Ne očajavaj i daj joj šansu jer ćeš samo tako moći da vidiš i njene dobre strane i situacije u kojima je spretna i savršena.

Novi vidici

Međutim ako još uvek nisi došao do stadijuma da si upoznao potencijalnu i ako imaš osećaj da si se zakucao u mestu onda je među prvim stvarima koje treba da obaviš svakako i promena mesta na koje izlaziš. Probaj da proširiš okvire u kojima se krećeš, na primer umesto u teretanu, jednom nedeljeno možeš otići na trčanje u prirodi ili pored reke. Promeni kafić u koji ideš posle posla, promeni pekaru… Verovatno ti ovo zvuči veoma ofucano i glupo ali veruj da su to sve mesta gde možeš sresti onu-koju-tražiš a ako ništa, onda ćeš makar upoznati nove ljude i komšije.

Online muvanje

Možda si od onih koji misle da  nemaju dovoljno vremena i snage za to ali onda tvoja šansa postoji u „mreži“. Onlajn muvanje! Jedno je sigurno: internet je mesto gde na miru i precizno možeš da daš podatke o sebi, o onome što voliš i što ne voliš, o omiljenim mestima, muzici, hrani… A kada napraviš profil na nekom od portala onda ti ostaje da čekaš i da čekiraš inboks. Ova opcija takođe kod nekih izaziva bezvezan osećaj i odmahivanje glavom ali samo pomisli koliko ljudi u tvom okruženju (a i ti) svakodnevno komunicira „na mreži“. A dobro znaš da se iz svih tih komunikacija izrode i mnoge druge situacije „uživo“. Probaj, to te makar ništa ne košta.

Ne poredi!

U nju se nije teško zaljubiti!

Kada si je upoznao i kada si skapirao da je ona potencijalna, osim što nikako ne smeš da je upoređuješ sa tvojom bivšom, trebalo bi da se orijentišeš na njene pozitivne strane i momente. Napravi sebi ugođaj od tih susreta. Nemoj da budeš povučen i neodlučan jer ti si taj koji treba da napravi prvi potez i pokaže joj da ima stav. Naravno, postoji mogućnost da se na početku oboje zagrejete i više nego što ste očekivali, a u tom slučaju ti treba da usporiš stvari. Nemoj joj predlagati da ostavlja četkicu za zube, spavaćicu i ostale stvari kod tebe. To sve dolazi spontano i vremenom a nametnute i forsirane stvari mogu kasnije da izazovu neprijatne situacije.

Ne gnjavi ako ne ide

Međutim, najbitnija stvar od svih navedenih je da nikako ali nikako ne smeš da ispadneš kukavica. Ako vidiš da se stvari odvijaju usiljeno, da niste jedno za drugo, ako znaš da ništa pametno ni lepo od toga neće ispasti jednostavno moraš to sebi da priznaš i da završiš sa tom vezom, odnosom ili već kakvom definicijom. Nemoj da budeš sa njom samo zato što nemaš sa kim. To je kukavički i to je jadno. Nazovi je, objasni joj, izbriši je iz telefona, iz glave i kreni u nove osvajačke pohode. Ona te sigurno negde čeka. Srećno!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Misija – Nova devojka!

  1. Pingback: Gde Naci Devojku | Kako Da