Prosize kapsule

M@N! Otkriće – Borovnica

Borovnice su inače poznate kao superhrana. Bogate su vitaminima, antioksidansima, a od nedavno je dokazano da su odlične i u borbi sa suvišnim kilogramima.

Američki stručnjaci, uvereni su da borovnici, pored svih do sada utvrđenih kvaliteta predstavljaju i odličan dodatak ishrani onih koji žele izgubiti suvišne kilograme. One imaju moć brzog sagorevanja masti u organizmu i menjaju način varenja masti i šećera u našem telu. Ovo je i potvrđeno eksperimenom, nakon kog se došlo do zaključka da borovnice najbolje utiču na eliminisanje sala sa stomaka, što je većini muškaraca glavni problem pri mršavljenju.

Poznato je da je salo na stomaku povezano sa nastajanjem svih uslova za srčana oboljenja i dijabetes, a iako su ovi eksperimenti sprovedeni na pacovima, naučnici smatraju da borovnice pozitivne efekte mogu imati i na ljude.

Iron Abs za vas

Borovnice su bogate vitaminima C i E, ali i antioksidansima koji pomažu u prevenciji degenerativnih oboljenja. Nova istraživanja pokazala su da borovnice sadrže hemikaliju pterostilben koja pomaže u prevenciji raka debelog creva.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “M@N! Otkriće – Borovnica

  1. Pitanje. Nikada nisam jeo borovnice, da li se one jedu kao tresnje, da li treba da ih spremam u nekom jelu, da li imaju kostice?

    • Pozdrav, Buzda. Borovnice su bobičasto voće bez koštica. Jedna šaka svežih i dobro opranih borovnica je dovoljna za ceo dan. Nema neke posebne pripreme, mada ih možeš ubaciti u sladoled ili palačinke, ali kako to nije nimalo dijetalno 😉 savetujemo ti da ne preteruješ sa dodacima. Mada povremeni greh praštamo. Pozdrav od M@N!a!