Prosize kapsule

M@N! Savet – Brzo i kuso

Prema tvrdnjama nekih zdravstvenih organizacija, 24 odsto ljudske populacije spada u kategoriju gojaznih. Ovo je, naravno, idealna kategorija za sve one koji žele da se obogate preko noći, obećavajući tim milionima debeljuca da će BAŠ UZ NJIHOV PREPARAT, DIJETU ILI NAČIN VEŽBANJA, izgubiti kilograme dok trepnu.

Jedino što su izgubili u tom treptaju je nekoliko stotina dolara, evra, ili u našem slučaju nekoliko hiljada dinara – a rezultati baš i nisu za hvaliti se.

M@N! će vas podsetiti na već oprobani način kako da kilograme izgubite zdravo, a da svi zelenbaći ostanu u novčaniku.

Iron Abs za vas

5 Obroka

Prvo pravilo je pravilo 5 obroka. Doručak je u ovoj šemi najvažniji i bitno je da bude jak (jaja, mlečni proizvodi, žitarice), ali i da bude bogat vitaminima. Zato dan treba započeti voćem i tako ga i nastaviti. Nekih dva sata nakon doručka, obavezno užinajte. Preporučujemo voće, šolju čaja i potrudite se da u sklopu tog obroka nikako ne bude testa, čak ni integralnog. Ovo naročito važi za sve zaposlene. Ručak treba da bude kvalitetan, ali po mogućstvu bez, ili sa jako malo hleba. Piletina, neka sezonska i SVEŽA salata je naročito preporučiva, a umesto obaveznog deserta koji je najgora noćna mora svakog dijetaša, zadovoljite se kašikicom meda – slatko, zdravo i bogato energijom! Ponovo užinajte, i nek to ponovo bude neko voće uz obavezan čaj, a za večeru pripremite laganu salatu koja će vam biti sasvim dovoljna energetske podrška za preostalih nekoliko sati tog dana. Večera ne bi trebala da bude nakon 18 časova iz dva razloga – da bi organizam do sna stigao da preradi sve unete sastojke, i da biste mogli lakše da zaspete, jer je poznato da voće i povrće bude organizam.

Cilj ovakvog načina ishrane je da se ubrza metabolizam i na taj način pospeši mršavljenje.

Jedite sporije

Da li ste primetili jednu neobičnu zajedničku osobinu azijatskih naroda – mršavi su. Oni zajedljivi, sad će reći – nemaju šta da jedu, ali nije stvar u tome šta jedu, već kako jedu. Azijati vekovima unazad jedu prstima ili štapićima. Logična posledica je da je taj način ishrane spor. Naučno je dokazano da je mozgu potrebno dvadesetak minuta da primi informaciju o tome koliko je u organizam uneto hrane. Zapitajte se, kada ste poslednji put jeli duže od 20 minuta? Za nas je specifično da se zatrpavamo hranom i tek kada završimo sa obrokom shvatimo da smo se prejeli. Na taj način se najlakše stiču nepoželjni kilogrami, koje kasnije s mukom skidamo. Kod Azijata to je nemoguće. Štapićima ili prstima oni unose hranu postepeno i sporije, izbegavajući na taj način pretrpavanje. Naš savet nije u tome da počnete da jedete prstima ili štapićima, već samo da jedete sporije, kako biste mozgu dali dovoljno vremena da reaguje na sadržaj želudca i na vreme vas obavesti kada ste siti. Uostalom, na ovaj način ćete naučiti da uživate u hrani, a ne da hrana uživa u vama…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.