Prosize kapsule

Besmislene škrabotine ili… ?

Da li ste se ikada zapitali šta znače svi oni cvetići, kućice ili sasvim besmislene linije i škrabotine, nastale na papiriću koji vam se sasvim slučajno, zajedno sa olovkom našao pri ruci tokom telefonskog razgovora. Možda ta remek dela nemaju umetničku vrednost, ali budite sigurni da nisu bezvredna. Njih stvara vaše unutrašnje biće i bolje od svakog psihologa, mogu vam oslikati vaše mentalno i emotivno stanje.

Psiholozi tvrde da ovi crteži nastaju u trenutku kada je naša svest preokupirana nekim drugim mislima, i da su oni u stvari plod naših podsvesnih razmišljanja. Kako je svest onaj deo koji se nalazi pod našom kontrolom, a podsvest nije, upravo iz nje i onoga što nam ona saopštava putem škrabotina na papiru možemo bez tajni, i sasvim iskreno videti ko smo, o čemu maštamo, šta želimo i koje su nam najskrivenije tajne.

Pa da zavirimo u skriveni svet vaše podsvesti…

Položaj crteža govori kakva ste osoba

Ako se nalazi na sredini, crtež poručuje da ste optimistični. Na desnoj strani papira poručuje da ste pritajeni ekstremista, otvoren za promene i po prirodi radoznao. Crtež na levoj strani znači da ste zatvoren tip osobe, koja svoje tajne, osećanja i razmišljanja ne dele sa drugima.

Crteži figura, simboli, lica…

Crtanje kućica, figura, lica, nejasnih simbola i geometrijskih oblika ukazuje na razmišljanja i probleme koji vas u tom trenutku opterećuju. Dodatno, to su uglavnom neki problemi, za koje niste sigurni da ih možete sami rešiti, tako da crtanje ovih pojmova govori i o vašoj nesigurnosti, manjku samopouzdanja i nesamostalnosti. Često je to o čemu razmišljate, a oslikano je na papiru pred vama, nešto za šta niste sigurni da je ispravno i da će biti prihvaćeno od drugih.

Cvetići

Iako bi se reklo da cvetići znače nešto lepo i asociraju na sreću, sasvim je suprotno. Crtanje cvetića, Sunca, prirodnih pejzaža uopšte govori da ste melanholična, ranjiva i previše osećajna osoba. U trenutku dok crtate ste neraspoloženi, osećate se usamljeno, čeznete za ljubavlju i iskrenim prijateljstvom. Kratko – u depresiji ste.

Škrabotine bez smisla..

Možda te linije pred vama nemaju neki smislen oblik, ali daleko od toga da nemaju smisla. Zakrivljene govore o tome da potiskujete osećanja i da imate problem koji se ne usuđujete da rešite, ali i da podelite s nekim. Iz spirala se može naslutiti vaša izgubljenost, činjenica da u tom trenutku nemate jasnu viziju sebe, svojih ciljeva.. Isprepletane spirale koje vode ka jednoj tački govore da imate jak cilj pred sobom, i da ćete se poslužiti svim sredstvima (javnim i tajnim) da isti ostvarite. Linije okrenute na gore, znače da ste borac, a na dole da se lako povinujete autoritetima, očekujući da se drugi bore za vas.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.