Prosize kapsule

Započnite dan zdravo!

Ustali ste? Namrgođeni ste, depresivni i razmišljate o tome da se vratite odakle ste i pošli – u krevet? Ne, niste ustali na pogrešnu nogu, samo na pogrešan način. M@N! će vam pomoći da ustanete, i započnete dan kako treba – zdravo!

Istezanje

Deluje šašavo, ali šašavije će delovati ako ne pokušate. Istezanjem poboljšavamo cirkulaciju krvi u našem telu, tako da ćete prostim protezanjem koliko ste dugački i široki izbeći onaj osećaj težine koji vas vuče nazad postelji. Zar niste ništa naučili posmatrajući vašu mačku, psa.. Obratite pažnju – da li ikada ustanu, a da se ne protegnu?

Čaša vode

Možda niste znali zašto, ali morali ste čuti da se bez čaše vode na prazan stomak dan ne započinje. Evo i zašto. Kada ste odspavali tih 6-8 sati koliko vam je već bilo potrebno ili koliko ste bili u mogućnosti, vašem organizmu je neophodna hidratacija, podjednako kao i obrok. Ako se prvo odlučite za čaj, kafu, ili doručak trebate imati na umu da su prv dva diuretici, a da će vam poslednje iscrpiti u procesu varenja i poslednje zalihe vode iz organizma. Zato, uvek prvo popijte čašu mlake vode, pa pređite na sve drugo.

Iron Abs za vas

Doručak

Znamo, ubićete nas – sa doručkom smo više smorili. Ali da bi doprli do vaše svesti, ponovićemo još jednom – DORUČAK JE NAJBITNIJI OBROK. Njime obezbeđujete kalorije od kojih će zavisiti normalno funkcionisanje vašeg organizma tokom dana, ali pre svega mozga – ko je još na prazan želudac donosio važne odluke..?

Jutarnja gimnastika

10 minuta jutarnjeg vežbanja jednako je šoljici kafe. Za ispijanje jedne šoljice potrebno vam je baš toliko i zato nam nemojte lagati da nemate vremena! A ako uspete nakon toga da popijete i kaficu na brzaka, volećete sebe i to kako se osećate, kao nikad u životu..

Umesto druge šolje kafe uzmite čaj

Kakav je to dan koji niste počeli sa dve šoljice kafe – jedna pre polaska na posao i jedna po dolasku. Po vaš organizam, svakako, loš! Druga šoljica kafe, ma koliko vam delovala neophodna, samo će izazvati anksioznost, ubrzati rad srca, i mada će vam se iz prve učiniti kao efikasna, efekat će nakon pola sata biti upravo suprotan. Bićete umorniji nego ranije, jer vam organizam funkcioniše jačim intenzitetom, a to zahteva i dodatnu energiju. Zato, umesto kafe bolje popijte čaj – em zdravije, em ima isti uticaj kao kafa. Tako kažu…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Započnite dan zdravo!

Ostavite komentar